Előfizetés

Forró ételbe esett egy kétéves gyermek

A tűzről levett forró curry-be esett a kisgyerek, miután édesanyja félretette az egész rokonságnak készült ételt - írja a borsonline.hu.  az Emirates 24/7-re hivatkozva.

A Sri Lanka-i család a rokonaihoz ment látogatóba, ahova a kétéves gyereküket is magukkal vitték. A burgonya curry nagyon forró volt még, ezért az anya levette a tűzről, és a földre tette, levette az edény  fedelét, hogy kicsit kihűljön. Ekkor történt a tragédia, mert a pici egy óvatlan lépéssel belezuhant az egész családnak és rokonoknak készült ételbe.

Az orvosok 10 napig harcoltak a gyermek életéért, de már nem tudták megmenteni.

A teljes cikket itt olvashatja!

Természetvédők máris fúrják az új földtörvényt

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország a köztársasági elnök, az ombudsman és az összes parlamenti képviselő segítségét kéri, hogy a kedden az Országgyűlés által elfogadott, állami földvagyon kezeléséről szóló törvénymódosítás ne léphessen hatályba.

Közölték: a törvény a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) helyezi át a védett területekkel kapcsolatos vagyonkezelési feladatok jelentős hányadát. A három országos természetvédelmi civil szervezet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa szakmai bizottsága, az Országos Környezetvédelmi Tanács, 170 civil szervezet és több ezer állampolgár, valamint az összes ellenzéki képviselő szerint veszélyezteti a természeti értékek védelmét - írták.

Az EMLA - Környezeti Management és Jog Egyesület - elemzése alátámasztotta, hogy a törvény sérti az egészséges környezethez való alapjogot, így az alkotmányellenesség aggályait veti fel, és a természetvédelem terén visszalépésre ad lehetőséget - olvasható a közleményben.

"A törvény hatályba lépése visszafordíthatatlan károkat okozhat hazánk természeti örökségében, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország ma levélben fordult az illetékesekhez, hogy forduljanak az Alkotmánybírósághoz a jogszabály megsemmisítése érdekében" - fogalmaznak.

Orbán csitította le a dulakodókat Pécsett

Publikálás dátuma
2015.04.28. 13:51
Orbán Viktor miniszterelnököt (k) szimpatizánsai fogadják a pécsi Széchenyi téren 2015. április 28-án. A kormányfő a Modern Váro
A kilenc óra körül befutó miniszterelnöki konvojt a kormánypárt hívei mellett mintegy tucatnyi ellentüntető fogadta. A főként nyugdíjas korú kormánypártiak dulakodni kezdtek az atomtemető ellen tiltakozókkal, aminek Orbán Viktor vetett véget: azt mondta, hogy az ehhez hasonló provokációkat és támadásokat méltósággal kell viselni - írja a hvg.hu.

100-150 Fidesz-szimpatizáns várta kora délelőtt a pécsi városháza előtt Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Modern városok országjáró turnéja keretében érkezett a baranyai megyeszékhelyre, hogy a város fejlődési lehetőségeiről tárgyaljon Páva Zsolt polgármesterrel. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy a miniszterelnök pécsi látogatása nem lesz teljesen zavarmentes, ugyanis a Pécs közelébe tervezett végleges atomhulladék-tároló miatt az elmúlt hetekben komoly tiltakozás bontakozott ki a helyi ellenzék és civil szervezetek részéről.

A kilenc óra körül befutó miniszterelnöki konvojt a kormánypárt hívei mellett mintegy tucatnyi ellentüntető fogadta, akik között ott volt Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja is. Az ellentüntetők egy atomhulladék-tároló hordót tartottak a magasba, Berkecz pedig egy az atomtemető-ellenes matricát próbált átadni Orbán Viktornak, sikertelenül. A felháborodott Fidesz-szimpatizánsok hangosan szidalmazták a maréknyi csoportot, és némi dulakodás is kialakult a két tábor között.

A teljes cikket itt olvashatja!