Előfizetés

Kamionokat borított fel a vihar

Kamionokat borított fel, fákat csavart ki a viharos erejű szél kedd este Győr-Moson-Sopron megyében, az esetek során senki nem sérült meg – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A 85-ös úton, a röjtökmuzsaji elágazásnál két 3,5 tonnás, szállítmány nélküli kamion borult az árokba a szél miatt. A teherautókat soproni hivatásos, valamint nagycenki és nagylózsi önkéntes tűzoltók állították kerekeire.

Győrben a Lukács Sándor utcában egy pallót fújt a szél az egyik ház tetejére. Vámosszabadiban a Fő utca elején, Várbalogon a Fő utcában egy-egy lehasadt és villanyvezetéken fennakadt faágat távolítottak el a tűzoltók. Pannonhalmán, a benzinkút közelében az úton keresztbe kidőlt egy nyárfa, Écsen pedig a Tó utcában akadályozta a forgalmat egy szintén az útra dőlt fa.

Elásta áldozatát az apaji gyilkos

Egy apaji ház udvarában elásva találták meg a nyomozók annak a férfinak a holttestét, akit a jelenlegi adatok szerint még tavaly novemberben ölt meg egy 58 éves férfi - közölte a rendőrség honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök őrizetbe vettek egy 58 éves apaji férfit, aki ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
A nyomozók még kedd délután, állampolgári bejelentés alapján jelentek meg a háznál. A bejelentés szerint az ingatlan udvarán egy holttestet ástak el, amit a nyomozók meg is találtak.

Kidőlt fák, leszakadt ágak - Bőven volt dolguk a tűzoltóknak

A kedden délután, kora este viharossá erősödő szél miatt jellemzően kidőlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: szerda reggelig országszerte több mint 60 esethez riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt. Az ország több területén is gondokat okozott a nagy szél, de legtöbbször a Dunántúlon kérték a tűzoltók segítségét. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés. Hajdu Márton kiemelte, hogy a leszakadt ágak több helyen akadályozták a közlekedést is. Balatonszárszó és Szántód között felsővezeték-szakadás okozott problémát. Szigetvár és Szentlőrinc között pedig a vasúti sínre dőlt egy fa, így a vonat nem tudott továbbhaladni.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: Budapesten mintegy 20 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

A fővárosban is főként kidőlt fák és többméteres letört ágak okoztak károkat. Az I. kerületi Harkály utcában egy hétméteres fa dőlt rá egy autóra. A XI. kerületi Bártfai utcában szintén autóra dőlt egy fa. A XXII. kerületben a járdára és az úttestre dőlt egy csaknem tíz méteres fa. A XI. kerületi Kanizsa utcában egy épületet rongált meg a viharos erősségű szél - ismertette.