Babos döntős párosban

Publikálás dátuma
2015.04.30. 21:56
Babos Tímea Fotó: Francois Nel/Getty Images Sport
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccal az oldalán bejutott a döntőbe a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztornán.

A viadal honlapja szerint Babosék a fináléban az Olga Szavcsuk, Jelina Szvitolina ukrán kettős és a Laura Siegemund, Marina Zsanevszka német-ukrán duó továbbjutójával találkoznak.

Babos kora délután már egyesben is sikerrel járt, bekerült az elődöntőbe, ahol éppen páros partnerével mérkőzik majd pénteken.

Eredmények (a WTA honlapja alapján):
páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Sandra Klemenschits, Tatjana Maria (német) 7:5, 6:2

egyes, negyeddöntő:
Szvitolina (ukrán, 4.)-Knapp (olasz) 6:0, 3:6, 6:3
korábban:
Babos Tímea-Flavia Pennetta (olasz, 3.) 6:2, 5:7, 7:5
Mladenovic (francia)-Arruabarrena (spanyol) 6:4, 6:1

Szerző

Meghalt Tasnádi József

Elhunyt Tasnádi József, aki előbb kapusként, majd kapusedzőként harminc éven át szolgálta a Kecskeméti TE-t - adta hírül a samsungsport.hu a kecskeméti klub honlapjának tájékoztatása  alapján.

Tasnádi József neve összeforrt a KTE történelmével, hiszen játékosként és edzőként, évtizedekig dolgozott a klub sikereiért. Többszörös bajnok volt a csapattal az NBIII-ban, összesen 30 évig szolgálta a kecskeméti labdarúgást. Pályafutása végeztével sem szakadt el a klubtól, kapusedzőként számos fiatal játékos fejlődését segítette az utánpótlásban, illetve az NBIII-as tartalékcsapatnál is - írták a klub honlapján.

Szerző

Vizsgálat indult az Uber-taxi ellen

Publikálás dátuma
2015.04.30. 19:44
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/PABLO BLAZQUEZ
Adóhivatali vizsgálat indult az Uber taxicég ellen - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca közleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítására indul a vizsgálat a cég ellen, amely érdemi adófizetés, és sok esetben a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesítése nélkül végzi tevékenységét.

Az NGM hangsúlyozta, hogy a tárca a vizsgálattal a piaci verseny megóvását, valamint az adózó és a vonatkozó szabályokat betartó taxisok védelmét akarja biztosítani.

A Hollandiában bejegyzett Uber International Holding B. V. gyakorlatilag internet-alapú diszpécser szolgáltatást nyújt a magyar "sofőrök" és utasok számára, jutalékért, és miután nem rendelkezik magyarországi telephellyel, itthon nem fizet adót, a leányvállalataként működő Uber Hungary Kft. is érdemi adófizetés nélkül végzi tevékenységét.

Az Uber rendszerébe bekapcsolódott magyar sofőröknek - tekintettel arra, hogy Magyarországon végeznek üzletszerű tevékenységet - az általuk szerzett jövedelem után adózniuk kell - hívja fel a figyelmet az NGM. Számos visszajelzés érkezett, hogy az Uber rendszerében résztvevők jellemzően nem teljesítik az adókötelezettségeiket, a személyszállításra vonatkozó szakmai követelményeket - közölte az NGM.

lásd még: Népszava - Uber, az erőszakos

Szerző