Robbanás Csömörön - Egy ember megsérült

Vélhetően gázrobbanás történt szerda délután egy Csömör közigazgatási területéhez tartozó ház húsz négyzetméteres melléképületében, egy középkorú férfi megsérült.

A robbanás következtében a melléképület födémszerkezete beszakadt. A keletkezett tüzet a fővárosi és a Pest megyei tűzoltók már eloltották, jelenleg az épületben maradt tíz gázpalackot hűtik. A sérült állapotáról nincsenek pontos információk. 

Szerző

Drága kocsikázás: elfogták az autótolvajokat - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.05.06. 14:37
Forrás: police.hu
A kiépített városi térfigyelő kamerarendszer segítségével autótolvajokat fogtak el a rendőrök Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

Fedor Rita százados elmondta: egy 66 éves férfi kedden jelentette be, hogy a gépkocsiját a vasútállomás előtti parkolóból ellopták. A rendőrök a kamerarendszer képeinek segítségével azonnal megállapították a jármű tartózkodási helyét, majd a belvárosban feltartóztatták az autót, az abban ülő 28 éves férfit és 20 éves nőt pedig előállították.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Kiderült: a bejelentő, miután a kocsiját leállította a parkolóban, vonatra szállt, ahol a nő odament hozzá és a vonat haladási irányáról kérdezgette. A férfi a nő távozása után vette észre, hogy a beszélgetésük ideje alatt ellopták a táskáját, amelyben gépkocsijának az indítókulcsa is volt. Azonnal leszállt a vonatról, az autójához ment, de addigra azt már ellopták. Az előállított gyanúsítottak közül a férfi beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy csak kocsikázni szerettek volna az autóval. Őt a rendőrség őrizetbe vette, társa szabadlábon védekezhet a megindított büntetőeljárás során.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

 

Szerző
Témák
autótolvaj

Kokainkapszulákat nyelt le, lebukott Ferihegyen

Publikálás dátuma
2015.05.06. 11:43
Illusztráció: Thinkstock
Gyomrában próbált kokaint tartalmazó kapszulákat Magyarországra csempészni egy venezuelai nő, aki Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lépett az ország területére. A nő harminc darab kábítószeres kapszulát nyelt le - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője szerdán.

Suller György Attila közlése szerint a kapszulákból összesen 328,86 gramm kokain került elő, ez a mennyiség majdnem 470 halálos adagnak felel meg. A lefoglalt kábítószer becsült értéke megközelíti az 55 millió forintot.

A nő Zürichen keresztül Brazíliából érkezett Budapestre és a vámmentes folyosón akarta elhagyni a légikikötőt. A pénzügyőrök azonban megállították és tételes vámvizsgálatot tartottak, ám az asszony poggyászának és ruházatának átvizsgálása során sem találtak semmit.

Az utas a kontroll során végig nagyon segítőkész és közreműködő volt, de feltűnt, hogy meglehetősen feszülten viselkedik. Emiatt a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy CT-vizsgálatnak vetik alá. A kórházi vizsgálat ki is mutatta a lenyelt kapszulákat a nő testében.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták. A nővel szemben kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatott a szóvivő. Közlése szerint az idén eddig összesen 46 esetben, megközelítőleg 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a pénzügyőrök a Liszt Ferenc repülőtéren.

Szerző