Női kézilabda NB I - Újrajátszás

A vihar miatt elment az áram az érdi csarnokban, így a szünetben félbeszakadt a Dunaújváros elleni bronzmeccs első, szerdai felvonása a női kézilabda NB I-ben.

 A szünetben 14-9-re vezettek a hazaiak, de a találkozót nem tudták befejezni. A meccs új időpontjáról még nem született döntés.

Szerző

Vigyázz, a zebra harap!

Publikálás dátuma
2015.05.06. 19:03
Fotó: Marco Luzzani/Getty Images
A sokak által lesajnált Juventus hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. A torinóiak bátran, támadó szellemben léptek pályára, szó sem lehetett zebraáldozatról. Az még kérdéses, hogy az egygólos előny elég lesz-e Massimiliano Allegri alakulatának a továbbjutáshoz.

„Nem hiszem, hogy mindkét mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárulna”- nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a Real Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzése előtt. Válóban nem úgy játszott a torinói gárda, hogy megelégedne a 0-0-s eredménnyel, és valósággal nekirontottak a címvédő alakulatnak Tévezék. Ennek meg is lett az eredménye. A kilencedik percben Álvaro Morata góljával a vezetést is megszerezte a Juventus. A sors fintora, hogy a spanyol csatár 2014 nagyarán éppen a „királyi gárdától” szerződött a torinóiakhoz 20 millió euróért.

Az 1-0-s hátrány miatt kezdett ébredezni a Real, és Cristiano Ronaldo révén egyenlíteni is tudott. A portugál futballista a 9. találatát szerezte az idei BL kiírásban, ezzel beérte a góllövőlistán éllovas Luiz Adrianót (Sahtar Donyeck). A második félidőben ismét nagyobb sebességre kapcsolt a Juventus, és egy kontratámadás során Carvajal buktatta Tévezt a 16-oson belül. A 11-est a sértett értékesítette, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

„Nagyon boldoggá tett ma a csapatom, és abszolúte megérdemeltük ezt a sikert. Nem egyszerű eljutni idáig, nem egyszerű játszani a Real Madrid ellen. Intenzíven futballoztunk, kevés helyet hagytunk a Realnak, de jobbak is lehettünk volna, például az első félidőben nem diktáltunk elég gyors iramot, és játszhattuk volna többször saját játékunkat. Nagy kár, hogy a végén Fernando Llorente helyzete nem ment be, ennek ellenére örülhetünk, hiszen legyőztük a Realt” - fogalmazott a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri.

A torinóiak nemcsak gólok, hanem futóteljesítményben is riválisa fölé nőt. 7,7 kilométerrel teljesített többet, mint a spanyol alakulat. A „zebrák” sikerében oroszlánrészt vállalt Andrea Pirlo, aki korát meghazudtolóan futballozott. Végig vezéregyénisége volt a csapatnak, ráadásul 35 évesen a második legtöbbet futotta a mérkőzésen (11,81 km). Az olasz középpályásnál, csak csapattársa, Arturo Vidal teljesített jobban (11,85 km).

Az idegenben szerzett gól még sokat érhet a Realnak a jövő heti visszavágón, hiszen 1-0-s hazai győzelemmel már a spanyol csapat jut a június 6-i berlini fináléba.

„A Juventus letámadása sokkal jobban működött a második félidőben, mint korábban, és ezzel meggyűlt a bajunk, még nehezebben nyílt tér támadásaink előtt, mint amikor 3–5–2-ben játszottak. Nagyon pechesek voltunk a második kapott gólnál, lepattant előtte a mi lövésünk, ebből indult az ellentámadás. Az igazán nagy balszerencse pedig akkor ért minket, amikor a lécet eltaláltuk. A Juve azt játszotta, amit vártam tőle, határozottan, jól szervezetten futballozott, helyzeteit nem elherdálva. Kiegyensúlyozott és szórakoztató mérkőzés volt, odahaza pedig türelmesnek kell majd lennünk” – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere, aki hozzátette: biztos az otthoni sikerben.

Halkan jegyezzük meg: mi nem...

Ők mondták

Patrice Evra, a Juventus balhátvédje: „Nagyon magabiztosan futballoztunk. A lényeg a győzelem, amelyet sohasem adnak könnyen a Real Madrid ellen.”

Andrea Pirlo, az olasz csapat középpályása: „Ezen a meccsen üzenetet küldtünk, mindenkivel tudattuk, hogy akarjuk ezt a döntőt, és Madridban is a végsőkig küzdeni fogunk érte.”

Gianluigi Buffon, a torinóiak kapusa: „Hogy miért nem néztem oda most sem, amikor rúgtuk a 11-est? A 2006-os világbajnoki döntő óta ezt teszem: egy olasz fanra szegezem a tekintetem, és ha ő felugrik boldogan, akkor tudom, hogy gólt lőttünk”

Sergio Ramos, a Real Madrid védője: „Nem mondhatnám, hogy jó meccset játszottam. Ha legközelebb is itt kell játszanom, örömmel teszem. Senkit sem lehet hibáztatni. Ha veszítünk, együtt veszítünk. Az egység segíthet minket a győzelemhez. Egy lépésre van Berlin, mindent meg fogunk tenni érte.”

James Rodríguez, a spanyolok támadó középpályása: „Hinnünk kell magunkban. A saját szurkolónk előtt, a saját stadionunkban fogunk játszani. A Bernabéu fel fog robbanni a szurkolóktól, a győzelemért fogunk kimenni a pályára. Úgy gondolom, képesek vagyunk bejutni a döntőbe.”

Marcelo, a „királyi gárda” balhátvédje: „Ez egy rossz eredmény, mert győzni akartunk, de a továbbjutás még nyitott, a visszavágón jobban fogunk teljesíteni.”

Statisztikák

Juventus-Real Madrid

48 Labdabirtoklás (%) 52

12 Kapura lövés 12

7 Kaput eltaláló lövések 3

20 Szabálytalanság 13

1 Szöglet 5

Eredmények

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Juventus-Real Madrid 2-1 (1-1)

Torino, 40 000 néző, Jv.: Atkinson (angol)

Gól: Morata (9.), Tévez (58.- 11-esből), illetve C. Ronaldo (27.)Szerző

Overdose-nak nincs esélye Magyarországon

Itthon nem várható komoly tenyésztési eredmény Overdose-tól - mondta egy szerdai, a mén sorsáról és jövőjéről szóló budapesti sajtóbeszélgetésen Szmodits Zsolt, aki a kezdetektől a ló állatorvosa.

Overdose-nak külföldön kell maradnia, mert csak Németországban vagy máshol Nyugat-Európában tudja megalapozni sikeres fedezőmén-karrierjét - állította a beszélgetésen Farkasházy Tivadar, a lóverseny szerelmeseként is ismert humorista, aki magát Overdose krónikásának nevezte. Úgy fogalmazott, hogy a kiváló versenylóról rengeteg valótlanság jelent meg a közelmúltban a sajtóban, ami igen sokat árt a lónak. Kiemelte: Overdose előtt két út áll, az egyik, hogy "cirkuszi ló" válik belőle, akit mindenfelé mutogatnak, vagy fedezőménként a versenylói karrierjénél is eredményesebbet futhat be.

Szmodits Zsolt, aki a kezdetektől Overdose állatorvosa, azt mondta, a fedezőmén február eleje óta Németországban, a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesben van, ideális körülmények között. Hozzátette: Overdose-zal tavaly a Magyarországon fellelhető legjobb kancákat fedeztették.

Komoly tenyésztési eredmény azonban itthon nem várható tőle, ezért indokolt, hogy a lindenhofi telivérménesben helyezték el - hangsúlyozta az állatorvos. Németországban ugyanis a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhet, és olyan utódai lehetnek, amelyek egy mérföldön tizenöt lóhosszal verhetik meg a magyar kancáktól származó utódait - fogalmazott.
Farkasházy Tivadar szerint nem szabad elvenni Overdose-tól egy nemzetközileg sikeres fedezőméni karrier lehetőséget azzal, hogy hazahozzák. Ijesztő példaként a korábbi magyar csodaló, Imperiál példáját említette meg, amely csak itthon és csak a magyar átlag alatti kancákat fedezett, és nem született tőlük hozzá hasonló képességű utódja.

Farkasházy Benedek, a pannoniaoverdose.hu szerkesztője konkrét adatokkal is szolgált. Eszerint Frankel, a világ legmagasabb értékszámával (147) rendelkező versenylova fedezőménként már első évében több mint ötszörösét kereste meg annak, amit versenylóként, pedig 14 versenyéből mindet megnyerte, köztük tíz Group 1-est, azaz a legnívósabbakat. Az ausztrál Star Witnesshez - amely Ascotban fej-fej mellett végzett Overdose-zal - alkalmanként 3 millió forintért lehet vinni egy-egy kancát fedeztetni, addig Overdose fedeztetési díja csak 1,2 millió forint - ismertette.

Farkasházy Tivadar szerint hiba folyton összemosni Overdose áfacsalással gyanúsított fő tulajdonosának a nevét a konzorcium öt további résztulajdonosáéval. Ezekhez az ügyekhez ugyanis az égvilágon semmi közük, ráadásul nekik köszönhető, hogy Overdose magyar tulajdonban maradt - mondta. Nem lenne szerencsés, ha a tulajdonostársak emiatt esetleg úgy döntenének, hogy eladják a lovat, és ezzel bizonytalanná válna Overdose további sorsa - hangsúlyozta.

Szerző