Megölt lány: a gyilkosnál van a szexfelvétel?

Publikálás dátuma
2015.05.08. 13:01
Fotó: Thinkstock
Elvitte gyilkosa H. Nancy telefonját – tudta meg a Blikk. A korábbi hírekkel ellentéttel tehát nem foglalta le a telefont a rendőrség, a tettes feltehetőleg azért vitte el a készüléket, mert ő is rajta volt a híváslistán. A gyilkos azonban még így sem lehet nyugodt.

Hiába tüntette el a gyilkos a vélhetően bizonyítékokkal teli telefont, hiszen a nyomozók a készülék nélkül, a híváslista és a cellainformációk alapján is hozzájuthatnak értékes nyomokhoz, de az tovább tart, hiszen a szolgáltatónak ki kell keresnie ezeket az adatokat a rendszerből - írja a lap.

A telefonban lehet az a felvétel is, amin a megölt lány az ismert politikus kuncsaftjával látható aktus közben, ám a híváslistából kiszűrt adatok a gyilkos felkutatásában is nagy segítséget jelenthetnek.

A Bors azt írja, hogy a családos politikus nem csak hogy rendszeresen, de évek óta is járt a lányhoz, már akkor is, amikor Nancy még fiatalkorú volt. – Már évekkel ezelőtt elkezdtek találkozgatni. Akkor Nancy még fiatalkorú volt, de a szóban forgó politikust ez nem zavarta. Imádja az olyan típusú lányokat, mint ő volt. Szőke, törékeny. Igazi Barbie baba – mondta a Borsnak egy névtelen informátor. 

Szerző

Életfogytiglan a csepeli hajléktalangyilkosoknak

Publikálás dátuma
2015.05.08. 11:45
Dragan elsőrendű vádlott és tettestársai az ellenük indult büntetőeljárás ítélethirdetésén. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte az öt halálos áldozatot követelő csepeli hajléktalangyilkosságok elsőrendű vádlottját pénteken első fokon a Fővárosi Törvényszék. A férfi legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

 A másodrendű vádlott emberölés és más bűncselekmények miatt szintén életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, ő legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Dragan elsőrendű vádlott és tettestársai az ellenük indult büntetőeljárás ítélethirdetésén a Fővárosi Törvényszéken 2015. május 8-án.  MTI Fotó: Bruzák Noémi

Dragan elsőrendű vádlott és tettestársai az ellenük indult büntetőeljárás ítélethirdetésén a Fővárosi Törvényszéken 2015. május 8-án.  MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

Szerző

Romagyilkosságok: a Kúrián folytatódik a per

Publikálás dátuma
2015.05.08. 09:33
A vádlottak a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok másodfokú büntetőperének ítélethirdetésén a Fővárosi Ítélőtáblán. M
A három tényleges életfogytiglanra ítélt vádlott ügyében fellebbezések miatt harmadfokon a Kúrián folytatódik a romagyilkosságok ügyében indult büntetőper.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta a romagyilkosságok ügyében korábban első fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendű vádlott 13 éves fegyházbüntetését, ám néhány kisebb súlyú cselekménynél változtatott a minősítésen.

A romagyilkosságok perében 2013. augusztus 6-án tényleges életfogytiglanra ítélték Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, Csontos István pedig 13 év fegyházat kapott. Az eljárás adatai szerint Kiss Árpád, a testvére, Kiss István és Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozatban hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsebesültek. Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. 

Az elkövetők 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán hajtottak végre támadást.

Kiss Árpád elsőrendű, mellette Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű és Csontos István negyedrendű vádlott. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kiss Árpád elsőrendű, mellette Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű és Csontos István negyedrendű vádlott. MTI Fotó: Mohai Balázs

A kislétai és a tiszalöki bűncselekménynek egy-egy, a nagycsécsinek és a tatárszentgyörgyinek két-két halálos áldozata volt. Első fokon a Budapest Környéki Törvényszék 2013. augusztus 6-án tényleges életfogytiglanra ítélte Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, Csontos István pedig 13 év fegyházat kapott. A vádlottak fellebbeztek, részben hatályon kívül helyezés és új elsőfokú eljárás, részben felmentés érdekében. Az ügyészség a negyedrendű vádlott esetében súlyosítást indítványozott, mert álláspontja szerint Csontos Istvánnak a katonai elhárítás egykori ügynökeként lett volna lehetősége arra, hogy megakadályozzon gyilkosságokat, ha tájékoztatja a hatóságokat az általa korábban megfigyelt társaságról.

Szerző
Frissítve: 2015.05.08. 16:32