Agancsokat és trófeákat foglalt le a NAV

Publikálás dátuma
2015.05.14. 10:36
A kép csak illusztráció! Forrás: Thinkstock
Szarvasagancsokat és trófeákat találtak egy gépkocsiban a pénzügyőrök egy közúti ellenőrzés során - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Némedi Varga Éva elmondta, hogy a több százezer forint értékű agancsokat és trófeákat lefoglalták, az autót vezető férfi ellen pedig büntetőeljárást indítottak. A szóvivő kifejtette: a pénzügyőrök a napokban tartottak közúti ellenőrzést az 51-es főúton, ott állították meg a magyar rendszámú személygépkocsit. Az autót vezető magyar férfi a pénzügyőrök kérdésére azt mondta, hogy jövedéki terméket nem szállít. A jármű átvizsgálása közben azonban a csomagtartóból egy pléd alól összesen 86 különféle - dám- és gímszarvas, illetve őzbak által elhullatott - agancs és 3 trófea került elő.

A szabályozás szerint az elhullatott agancs, illetve az elhullott vad trófeája az adott területen illetékes vadásztársaság tulajdona, azt összegyűjteni kizárólag a társaság előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. A férfi erről nem tudott engedélyt bemutatni. A pénzügyőrök az ügyben lopás gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen - közölte a szóvivő.

Szerző

Lövöldözés Soroksáron: két súlyos sérült - Fotó!

Publikálás dátuma
2015.05.14. 09:23
MTI Fotó: Lakatos Péter
Gumilövedékes fegyverből leadott lövésektől egy férfi életveszélyes, egy másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a sebesülteket a mentők kórházba szállították - közölte a rendőrség csütörtökön kora reggel honlapján.

A rendőrség közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerdán este Budapesten, a XXIII kerületi Majori úton egy buszmegállóban – korábbi haragos viszony miatt – két, több fős társaság között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. A vita tettlegességig fajult, és egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, két férfi megsérült, egyikük sebe súlyos, a másiké életveszélyes, őket a mentők kórházba vitték - tájékoztatott a rendőrség.

A rendőrök elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak négy személyt, két nőt és két férfit. R. Tünde 35 éves és egy 17 éves budapesti lányt gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően a rendőrök őrizetbe vették. A nyomozók megkezdték az 53 éves R. László budapesti és a 19 éves R. V. gyáli lakos gyanúsítotti kihallgatását. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - közölte a rendőrség honlapján.

Szerző

Kézigránátra bukkantak a XI. kerületben

Világháborús kézigránátot találtak szerda este Budapest XI. kerületében egy családi ház udvarán - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina elmondta: a Süveg utca 9. szám alatt építési munkálatok közben került elő egy - sérült gyújtószerkezetű - F1-es típusú kézigránát.

A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket 80 méter sugarú körben lezárták, 17 családi házat ürítettek ki, 30 embernek kellett elhagynia otthonát. Este tíz órakor a zárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonaikba. A rendőrség által kijelölt területen a tűzszerészek megsemmisítettek a robbanótestet - mondta el a szóvivő.

Szerző
Frissítve: 2015.05.14. 01:18