Kun-Mediátor - Leállították a szökött ügyvezető vagyonának kiárusítását

Publikálás dátuma
2015.05.15. 11:41
MTI Fotó: Bugány János
Felfüggesztették a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. körözés alatt álló ügyvezetőjének lányai a család érdekeltségébe tartozó étterem berendezéseinek kiárusítását – közölte a károsultak egy részét képviselő ügyvéd pénteken.

Dobrossy István elmondta: a Múzeumkert részét képező Bonanza Ételbárban levő eszközök becslés szerint mintegy 10 millió forintot érnek, de két évvel ezelőtt 100-200 millió forintos, az éttermet érintő beruházás valósult meg. Hozzátette: a kiárusítás felfüggesztésére azért is volt szükség, mert még nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete, valamint a Múzeumkert Zrt. és a Kun-Mediátor kapcsolata, illetve a két cég közötti esetleges pénzmozgások sem, emiatt a károsultak gyanús vagyonkivételtől tartottak - jegyezte meg.

Az ügyvéd korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy 2013 márciusában a Múzeumkert Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével alakult, 11 millió forint volt az árbevétele.

A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. Az érintettek egy részét képviselő ügyvéd szerint az ügynek 800-nál is több károsultja van, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal.

Szerző

Ámokfutó a 41-esen - Droghatás alatt állt a 25 éves férfi

Hat bűncselekménnyel vádolja az ügyészség azt a férfit, aki gépkocsijával ámokfutást rendezett 2014 májusában a 41-es főúton Nyíregyháza közelében. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében felidézi:  a vádirat szerint a 25 éves férfi 2014. május 23-án a reggeli órákban személygépkocsijával a 41-es számú főúton Nyíregyházáról Oros felé haladt a belső forgalmi sávban. Ennek során utolérte az előtte szabályosan haladó motorkerékpárost, majd erőteljes gyorsítással hátulról feldöntötte a motorkerékpárt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a motorkerékpárban 300 ezer forint forintot meghaladó kár keletkezett.

A vádlott továbbhaladt a főúton Apagy irányába, majd néhány perc múlva visszafordult Nyíregyháza felé. A rendőrök ekkor már keresték, próbálták megállítani, azonban a vádlott a rendőri felszólításra sem állt meg. Sőt, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol árokba szorította a vele szemben szabályosan közlekedő egyik kisteherautót. Ebben a balesetben senki sem sérült meg.

A férfi a helyszínről nagy sebességgel továbbhajtott Nyíregyháza felé, melynek során a szemközti oldalon álló és megkülönböztető fényjelzést használó rendőrségi gépkocsinak ütközött, melyben szintén közel 300 ezer forintos kár keletkezett. Az ütközés miatt a vádlott elvesztette uralmát a gépkocsi felett, sodródni kezdett, majd nekiütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsinak, melynek vezetője csonttöréses sérüléseket szenvedett. A rendőrök ezután tudták elfogni a vádlottat, akiről megállapították, hogy különböző nyugtató gyógyszerek hatása alatt vezette gépkocsiját. Az ámokfutó nyolc belül gyógyuló sérülésekkel vészelte át meg a baleseteket.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a férfit segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, kétrendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével, egyrendbeli súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kétrendbeli rongálás vétségével vádolja. Az ügyész börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak - közölte a főügyész.

Szerző

Sérültek egy árokba borult autóban, mentőhelikoptert riasztottak

Árokba borult egy személyautó, a benne utazó két ember megsérült az M2-es autóút főváros felé vezető oldalán, a kosdi lehajtó közelében csütörtök este.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint a két sérültet - egy férfit és egy nőt - a váci tűzoltók emelték ki a roncsból, majd átadták őket a mentőknek, állapotuk az első jelentések alapján súlyos. A helyszínre mentőhelikoptert is kértek. Az autóút érintett szakaszán Budapest felé félpályás lezárás van érvényben - tette hozzá a szóvivő.

Szerző