Elmeorvos vizsgálja a vak komondoros Baloghot

Publikálás dátuma
2015.05.16. 17:28
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Átfogó elmeorvosi vizsgálat vár Balogh Józsefre, korábbi fideszes honatyára, aki élettársa, Terike bántalmazása miatt állt bíróság elé - írja a Blikk.

A szep­tember közepére kitűzött következő tárgyalásig meg kell jelennie Fülöpháza polgármesterének egy igaz­ságügyi szakértő előtt. A pszichiátriai szakértőtől vár választ a bíróság arra, hogy mennyire lehetett beszűkült tudatállapotban Balogh Terike bántalmazásakor. Hiszen a férfi brutálisan bánt a nővel: eltörte orr- és járomcsontját, az asszony arcából az ütések miatt dőlt a vér.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Megtalálták a lezuhant amerikai helikoptert

A nepáli hadsereg a levegőből meglátta az amerikai tengerészgyalogság kedden eltűnt helikopterének roncsait. Az akkor az amerikaiak közelében repülő indiai helikopter rádióján hallatni lehetett, hogy a személyzet üzemanyag-problémáról beszél nem sokkal a gép eltűnése előtt. Az amerikai helikopter épp mentőakciót hajtott végre a térségben a keddi újabb földrengés után, fedélzetén hat amerikai és két nepáli katonával.

A kutatócsapat 3400 méteres magasságban, a Himalája vonulatai között, Kalincsok falu közelében, Katmandutól 60 kilométerre fedezte fel a roncsokat. A Reuters úgy tudja, a levegőből nem észlelték jelét az életnek, a BBC szerint a helikopter maradványai közelében három holttestet látni. A nehezen megközelíthető roncshoz a nepáli hadsereg szárazföldi csapatokat küldött. A katmandui amerikai nagykövetség egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Nepált egy 7,9-es erősségű földrengés rázta meg április 25-én, majd számtalan utórengést követően egy 7,3-as következett május 12-én. A két katasztrófa több mint 8200 halálos áldozatot követelt, a hegyi ország romokban hever, több falu még mindig megközelíthetetlen. Az amerikai és az indiai légierő is segít az elzárt településeken rekedt sebesültek kimentésében, és élelmiszert is szállítanak.

Szerző

Át akarta úszni a tavat, tragédia lett belőle

Belefulladt egy felső-ausztriai tóba egy 31 éves magyar férfi csütörtökön - közölte az osztrák hírügynökség pénteken.

Az áldozat át akarta úszni barátaival a Holzöstererseét, azonban mintegy húsz méterre a parttól alámerült. A salzburgi vízi mentők négyméteres mélységből hozták felszínre. A segítség azonban későn érkezett, a kiérkező orvos már csak a férfi halálát tudta megállapítani.

A vízi mentők szóvivőjének tájékoztatása szerint délután öt órakor kapták a riasztást, és ezt követően egy mentőautóval, egy helikopterrel, két mentőhajóval és nyolc búvárral indultak a mentésre. A férfit csak este nyolc óra körül találták meg a húszfokos tóban. A tartományi rendőrség szóvivője elmondta: egyelőre még nem tisztázott, hogy mi okozta a fulladást, boncolást rendeltek el. A hozzátartozókat válságcsoport támogatja.

Szerző