Előfizetés

Bréking! Leállt a Raiffeisen Bank rendszere

Publikálás dátuma
2015.05.18. 18:40
Fotó: Népszava
Technikai okok miatt a Raiffeisen Bank szolgáltatásai nem elérhetők az ügyfelek számára, beleértve az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot. A fiókok jelenleg zárva tartanak - írja közleményében a bank.

A bank munkatársai megfeszített erővel dolgoznak a probléma kijavításán. Az ATM készpénzfelvét és a bankkártyás vásárlás várhatóan kora este állhat helyre, az online banki felület este indulhat újra. A Raiffeisen Bank Zrt. elnézést kér a kellemetlenségért - zárul a közlemény.

A Fidesz nem száll le Simonról

A Fidesz szerint jogos társadalmi igény, hogy ha Simon Gábornak, az MSZP volt elnökhelyettesének eltitkolt százmilliói bűncselekményből származnak, akkor a bűncselekmény elkövetőjét büntessék meg.

Szűcs Lajos, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón emlékeztetett: sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a volt szocialista politikus az egész ügyet megúszhatja. A Fidesz ezt felháborítónak, megdöbbentőnek tartja, illetve a közélet tisztasága elleni merényletnek tekinti - hangsúlyozta. Azt mondta, ha Simon Gábornak tényleg tiszta a lelkiismerete, akkor mondja meg, honnan származnak az eltitkolt százmilliók. Szűcs Lajos szerint Simon Gábor pártból való kilépése sem szünteti meg az MSZP felelősségét, mert a volt politikus abban az időben helyezte el bankszámláján ezeket az összegeket, amikor államtitkár, illetve az MSZP második embere volt.

Szerinte mindenkinek joga lenne megtudni, hogy Simon Gábor honnan szerezte a több száz millió forintot, és mit akart vele kezdeni. Az is kérdés, hogy az MSZP tudott-e a bankszámláról? Tudott-e arról, honnan, milyen forrásból származnak az összegek? - vetette fel Szűcs Lajos, aki szerint ha kiderül, hogy bűncselekményből származtak a pénzek, akkor az MSZP-nek el kell számolnia azzal is, hogy a párt második emberének abban milyen szerepe volt.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy nem akarnak beleszólni az igazságszolgáltatásba, de ha bűncselekmény történt, annak elkövetőjét meg kell büntetni.

Putyin Kelet-Európát akarja?

Vlagyimir Putyin orosz elnök igyekszik visszaállítani az orosz befolyást Kelet-Európában – mondta a NATO főtitkárhelyettese hétfőn Budapesten.

Alexander Vershbow a Duna Intézet által szervezett konferencián kijelentette: "A szuverén országoknak maguknak kell dönteniük a sorsukról". Sokat küzdöttünk a szabad, egységes Európáért, ezt most nem akarjuk feladni – tette hozzá.
Súlyos fenyegetés éri a NATO partnereit. Ilyen körülmények között különösen fontos a transzatlanti szolidaritás – mondta az amerikai diplomata a Hadtörténeti Intézet és Múzeum épületében tartott tanácskozáson.