Vajon miből? - 45 milliót utalt Habony Árpád

Publikálás dátuma
2015.05.20. 15:55
Forrás: Facebook/Habony Árpád
Továbbra sem tudni, miből van pénze a titokzatos üzletembernek. Az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégének alaptőkéjét 144 millió forintra emelte Habony Árpád és Győri Tibor – írja  a válasz.hu információi alapján a Blikk.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy Habony Árpád, a miniszterelnök nem hivatalos főtanácsadója idén tavasszal először az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel közös londoni társaságába, a Danube Business Consulting Ltd.-be ölt bele márciusban egymillió forintnyi fontot, majd április elején az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégeként emlegetett budapesti Modern Media Groupot hozta létre hatmillió forintos jegyzett tőkével; utóbbi összeg felét ő maga, másik felét pedig Győri Tibor (az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára) szállította.

A Habony–Győri páros azóta emelte a tétet. A Válasz.hu értesülése szerint a Modern Media Group Zrt. április 17-i rendkívüli közgyűlésen az alapítók úgy döntöttek, 138 millió forintos pénzbeli hozzájárulással 144 millióra emelik a társaság alaptőkéjét. (Az alaptőke-emelés összegéből hárommilliót a jegyzett tőke javára számoltak el, a fennmaradó 135 milliót pedig július 5-ig tőketartalékba helyezik.) A 138 milliós tőkeemelésből 93 milliónyit vállalt Győri, a maradék 45 millió előteremtését pedig Habony Árpád garantálta.

A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle Modern Media Grouphoz tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, később esetleg egy rádió és egy üzleti hírportál is.

forrás: Blikk

Szerző

PM: Orbán Várba költözéséért áldozhatják be a Corvinust

A Párbeszéd Magyarországért szakmaiatlan döntésnek tartaná, ha a kormány leválasztaná a Budapesti Corvinus Egyetem budai karait és azokat "össze-vissza szabdalva" valahová máshová tenné - erről a PM önkormányzati képviselői beszéltek szerdai, budapesti sajtótájékoztatójukon.

Barabás Richárd azt mondta, a tervezett átalakítás hátterében valószínűleg az áll, hogy a kormány "rátegye a kezét" az ingatlanokra és miután azokat értékesítették, Orbán Viktor miniszterelnök megvehesse "hőn áhított játékszerét," és beköltözhessen a Várba.

V. Naszályi Márta bűnnek nevezte, hogy a budai Vár fejlesztése miatt a kormányzat szétver egy több mint százéves, egyedülálló arborétumot. Az I. kerületi önkormányzati képviselő azt mondta, a budavári lakosok nem szeretnék, hogy a kerületüket az egyetem és az arborétum szétverésének árán fejlesszék.

lásd még: Corvinus egyetem - Balhé lehet a mai állománygyűlésen

Szerző

Orbán nem jött ki jól a keddi külföldi meghallgatásokból

Az Együtt- a Korszakváltók Pártja szerint a keddi fekete nap volt a magyar kormány számára, mert Magyarország egyszerre volt téma az Európai Parlamentben és egy washingtoni kongresszusi meghallgatáson, Orbán Viktor pedig "egyikből sem jött ki jól". Erről a párt külügyi szakpolitikusa beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hajdu Nóra azt mondta, hogy Orbán Viktor immár sokadszorra kényszerül megvédeni a 2010 óta folytatott politikáját és látszik, hogy a miniszterelnök "Európa magányos vezetőjévé vált". Hangsúlyozta, hogy a halálbüntetés kérdése és a bevándorlókkal szembeni magyar álláspont megütközést keltene az EP-ben és az is látható, hogy Orbán Viktor már a néppárti frakció számára is "tehertételt jelent". Az a kijelentés pedig, hogy Magyarország egy homogén ország azt mutatja, hogy a kormányfő vagy nem ismeri a magyar történelmet, vagy tudatosan félremagyarázza azt - folytatta. Arra is kitért, hogy a washingtoni meghallgatást egy magyar közpénzből fizetett lobbista intézte el, de "úgy tűnik, hogy házhoz mentek a pofonért".

lásd még: Kongresszusi meghallgatás - tisztázni kell az amerikai-magyar viszonyt

Szerző