Előfizetés

Újabb bejelentést tesz Habony ellen a NAV-nál az Együtt

Publikálás dátuma
2015.05.21. 13:31
Forrás:Facebook/Habony Árpád
Az Együtt megmagyarázhatatlannak tartja, hogy Habony Árpádnak miből van 48 millió forintja cégalapításra, ezért újabb bejelentést tesz a férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál - közölte Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, hogy korábbi bejelentésük alapján Habony Árpád ellen már körülbelül egy hónapja folyik vagyonosodási vizsgálat a NAV-nál. Miközben nem lehet tudni, hogy kiktől és mennyi jövedelmet szerzett az elmúlt években, a nem látható jövedelméből Habony Árpád "folyamatosan cégeket alapít" - folytatta Juhász Péter.

Utalt arra, hogy Habony Árpád és az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkáraként tevékenykedő Győri Tibor a közelmúltban három-három millió forint befektetéssel létrehozta a Modern Media Group Zrt.-t, szerdai sajtóhírek szerint pedig áprilisban a cég tőkéjét 138 millió forinttal emelték fel, amiből Habony Árpád 45 milliót fizet be több tételben.

lásd még: Vajon miből? - 45 milliót utalt Habony Árpád

Vonulásos demonstráció - Módosul a BKV-közlekedés

Publikálás dátuma
2015.05.21. 13:24
Forrás: Facebook/BKK
Vonulásos demonstráció miatt csütörtök este hat órától fennakadás várható több autóbusz és trolibusz közlekedésében Budapest belvárosában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint várhatóan 18 és 18.30 között a szokásostól eltérő útvonalon és menetrend szerint közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133-as, a 178-as, a 233-as és a 239-es autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz.

Felhívták a figyelmet arra, hogy közlekedési változásokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a www.bkkinfo.hu honlapon. Csütörtök estére a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Humán Platformmal, az Oktatói Hálózattal és a Hálózat a Tanszabadságért szervezettel hirdetett közös demonstrációt, 18 órától a Blaha Lujza tér-Rákóczi út-Astoria-Károly körút-Deák Ferenc tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér-Szalay utca útvonalon vonulnak. Itt körülbelül egyórás rendezvény várható.

A lezárások mértéke a résztvevők számától függ - áll a közleményben.

Csíkszeredára kerültek a gyermekmentő szolgálat kórházi ágyai

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének közlése szerint  a Németországtól kapott ágyak az átépítés alatt álló erdélyi kórházba kerültek. 

Az M1-en nyilatkozó Edvi Péter elmondta azt is, hogy az adományokkal berendezik az intenzív osztályt, de jut belőlük a gyerekosztályra és a belgyógyászati osztályra is. A szolgálat huszonötödik éve jár Erdélybe, ezért tudják, hogy hol mire van szükség, ennek megfelelően osztják szét az adományokat. Hozzátette: elsősorban Székelyföldre és azon túl, Bákó megyébe, a csángókhoz mennek, ezt a területet tudják átfogni, az ott élő több mint félmillió embernek tudnak segíteni. 

Az NGYSZ rendszeres szűrővizsgálatokat is végez Erdélyben, ezzel kapcsolatban Edvi Péter hangsúlyozta: 65 önkéntes orvosuk van, közülük legutóbb 43-an vettek részt a kezdeményezésben. A szervezet elnöke kiemelte: szívesen járnak Erdélybe, és azt tapasztalják, hogy szeretik őket. Ottani kollégáikkal mindig együttműködnek, és ha előfordul, hogy szükségük van a kórházi háttérre, a helyi orvosok segítenek nekik - mondta.