Reklámadó módosítás benyújtva - 100 millió fölött 5,3%

Publikálás dátuma
2015.05.22. 18:05
Fotó: Népszava
A kormány benyújtotta pénteken a parlamentnek a reklámadóhoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatát.

A javaslat szerint a 100 millió forintot meg nem haladó adóalaprész után továbbra is nulla százalék marad a reklámadó mértéke, az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után pedig 5,3 százalék lesz valamennyi adóalany esetén. 

A reklám-közzététel adóköteles megrendelése után alkalmazandó 20 százalékos adó 5 százalékra mérséklődik. 

A reklámadóról szóló törvény alapján a 2014. évben kezdődő adóév adóalapjának megállapítása során a reklámadó-alap csökkentő tételként figyelembe vett összeg a társasági adókötelezettség megállapítása során elszámolt elhatárolt veszteségnek minősül.

Az adómértékek változása a törvény kihirdetését követő 31. napon lép hatályba. Egy átmeneti szabály lehetővé teszi, hogy a reklám-közzétételi adókötelezettségre vonatkozó adómértéket a 2014. évi és a 2015-ben kezdődő adóév adókötelezettségének megállapításakor is alkalmazni lehessen.

Szerző
Témák
reklámadó

Dárdai kijelölte keretét

Publikálás dátuma
2015.05.22. 17:20
Fotó: Népszava
Egy-két kivételtől eltekintve a görögök ellen legutóbb szerepelt csapatra épít Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki pénteken kijelölte keretét a litvánok elleni barátságos mérkőzésre, valamint a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Újra bekerült az együttesbe Németh Krisztián, aki jó formában futballozik az amerikai bajnokságban: a Sporting Kansas City csatára legutóbb két góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. Ott van az együttesben Szélesi Zoltán is, aki legutóbb 2010-ben, az angolok elleni barátságos meccsen lépett pályára a címeres mezben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója alapján a litvánok elleni, Debrecenben sorra kerülő felkészülési mérkőzésen klubkötelezettségei miatt még nem lehet ott három légiós, az FC Sionnal Svájci Kupa-döntős Vanczák Vilmos, valamint a lengyel felsőházi rájátszásban érdekelt Guzmics Richárd és Kádár Tamás, de a finnországi selejtezőn már számít rájuk Dárdai Pál.

Juhász Roland szereplése egyelőre kérdéses, a Videoton védője sérüléssel bajlódik, és még nem tudni, hogy megkezdheti-e a kerettel a litvánok elleni meccset megelőző edzőtáborozást. A szövetségi kapitány továbbra sem számolhat a hosszabb ideje sérült Lovrencsics Gergő, Korcsmár Zsolt, Hajnal Tamás hármasra, míg Elek Ákos azért nem tagja a csapatnak, mert a finnek elleni selejtezőn sárga lapos eltiltását tölti.

A litvánokkal június 5-én Debrecenben, a finnekkel június 13-án Helsinkiben találkozik a válogatott.
A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Győri ETO FC), Pintér Ádám (Levadiakosz), Leandro (AC Omonia Nicosia), Forró Gyula (Újpest FC), Szélesi Zoltán (Puskás Akadémia)

Középpályások:
Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Varga József (DVSC-TEVA), Simon Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV)

Támadók:
Varga Roland (Ferencváros), Simon Krisztián (1860 München), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO)

A Finnország elleni selejtező előtt csatlakozik a kerethez:
Kádár Tamás (Lech Poznan), Vanczák Vilmos (Sion), Guzmics Richárd (Wisla Krakow)

Szerző

Megyeri távozik az Olimpiakosztól

A magyar kapus pénteken twitter-oldalán jelentette be, hogy öt év után búcsút int az együttesnek.

Az U20-as válogatott tagjaként 2009-ben világbajnoki bronzérmes hálóőr 2010-ben a Ferencvárostól igazolt a görög csapathoz, amellyel négyszer nyert bajnokságot, kétszer pedig kupát.

Szerző