Horrorsztori a fővárosban: utasokkal szabadult el a hullámvasút

Publikálás dátuma
2015.05.24. 13:49
FOTÓ: Népszava
Kis híján tragédia történt a Budapesti Vidámparkban, amikor fékező nélkül indult el a hullámvasút az utasokkal együtt - írja a nol.hu.

A lap egy olvasó bejelentése alapján írta, hogy alig fél tucat utassal elszabadult a hullámvasút, a fékezésért felelős munkatárs viszont nem volt a fékezőállomáson. Ő a hullámvasút mellett állt, és láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény váratlanul elindult. Később a hullámvasút annyira felgyorsult, hogy az egyik kanyarban a külső íven futó kerekek felemelkedtek a sínről. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset - mondta a lapnak az olvasó.

A fékező hölgy azzal védekezett, hogy ő szólt, hogy addig senki ne szálljon fel a vasútra, amíg ő el nem foglalja a helyét a fékezőállásban. Az anya viszont azt állította, hogy ő nem hallott ilyen figyelmeztetést, különben két kisgyerekkel nem ült volna fel a szerelvényre.

Hanga Zoltán, a hullámvasutat üzemeltető állatkert szóvivője szintén azt a néhány utast tette felelőssé a történtekért, akik a tiltás ellenére felszálltak, mivel az ő súlyuk indította el a szerelvényt. A szóvivő elmondta, hogy a hullámvasút történetében ilyen még nem fordult elő, de a rendszer biztonságos, így ha kisiklik, akkor sem tud a mélybe zuhanni a szerelvény. Hanga azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a történtek miatt változtatni kell majd a hullámvasút rögzítésén, ám belső vizsgálat indításának nem látják az okát, mivel szerintük komolyabb baj nem történhetett volna, s ezidáig a rendőrséget sem értesítették az esetről.

Forrás: nol.hu

Szerző

Megszökhetett egy beteg a pszichiátriáról! Ön látta? (Fotó)

Publikálás dátuma
2015.05.24. 13:23
FOTÓ: police.hu
Pammer Attila május 22-én - engedély nélkül - ismeretlen helyre távozott a dobai Csolnoky Ferenc Kórház Rendelőintézet Pszichiátriai Rehabilitációs és Szocióterápiás Osztályáról. A rendőrség keresi a férfit - olvasható a police.hu oldalán.

A férfi személyleírása szerint 178 centiméter magas, sovány testalkatú, haja középhosszú, barna színű, arca borostás. Eltűnésekor szürke színű melegítő felsőt, alatta kórházi pizsamát és cipőt viselt.

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Pammer Attila tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), vagy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Hírközpontjába a 06-88/428-022-es telefonszámon, illetve a 107-es, 112-es segélyhívószám valamelyikén.

Forrás: police.hu

Szerző

400 határsértőt fogtak el a hétvégén (Fotó)

Publikálás dátuma
2015.05.24. 11:40
A biharkeresztesi határrendészek három férfit fogtak el, akik a zöldhatáron léptek be az ország területére. FOTÓ: police.hu
Háromszázhét határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén szombaton – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb számú - 104 fős - csoportot Ásotthalom külterületén fogták el szombaton reggel. Közülük 102-en Afganisztánból, ketten Maliból érkeztek. Hozzátette: a határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult. Szombaton az országban tiltott határátlépés miatt 394 embert fogtak el a rendőrök, egy esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Szerző
Témák
határsértők