Előfizetés

Rendőröket vertek a focidrukkerek Borsodban

Rendőrökre támadtak a Borsod megyei Perkupán; az ügyben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás – erősítette meg az MTI információját Barkó Tamás, a Miskolci Nyomozóügyészség vezető ügyésze, helyettes szóvivő hétfőn.

Tájékoztatása szerint őrizetbe vettek egy 17 éves fiatalt és szüleit. Az esetről részleteket kedden közölnek. Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy egy hétvégi, helyi futballmeccsen kezdődött az eset, ahol a bírót ért inzultálás után lefújták a mérkőzést. Ezt követően a rendőrség beazonosította a sporteseményen történtek gyanúsítottját, ám a hozzátartozók és a kiérkező rendőrök között szóváltás alakult ki, majd a rendőrökre támadtak. Az MTI úgy tudja, három rendőrt bántalmaztak.

Durva medvetámadás Székelyföldön

Publikálás dátuma
2015.05.25. 17:51
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Medve sebesített meg egy nőt a székelyföldi Madéfalva közelében – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

A 28 éves madéfalvi nőre egy esztenán támadt rá a medve vasárnap este, miután a juhászkutyák megölték a medve egyik bocsát. Az anyamedve megharapta az áldozat egyik karját, a karmaival feltépte az egyik lábát, majd elmenekült a helyszínről. A nőt a csíkszeredai kórházba szállították, állapota nem súlyos.

Amint az Agerpres felidézte, ez az első idei eset, amikor embert sebesített meg egy medve Romániában. Tíz nappal ezelőtt tehéncsordára támadt medve a Hargita megyei Pottyond közelében. Egy tehén elpusztult, három megsebesült a támadásban. 

A május elején végzett becslés szerint a székelyföldi Hargita megye erdőiben mintegy 800-1000 medve él, számuk 30-40 egyeddel nőtt az elmúlt évben.

A saját pincéjében lövöldözött, de lebukott - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.05.25. 15:16
FOTÓK: police.hu
Őrizetbe vették azt a férfit, aki pincéjében saját készítésű fegyvereivel lövöldözött Tiszafüreden – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A képre kattintva galéria nyílik!

A rendőrségre vasárnap éjszaka állampolgári bejelentés érkezett, amely szerint a város egyik utcájából lövéseket lehet hallani. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a melléképület pincéjének falára lövöldöző tulajdonost. Az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök a melléképületben tíz gyári és házi készítésű lőfegyvert, nagy mennyiségű alkatrészt, továbbá ezer darabnál több különböző kaliberű lőszert találtak és foglaltak le, amelyek tartására és megszerzésére a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Lajos ellen, az 56 éves férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Szakértők bevonásával vizsgálják a fegyverek eredetét és azt is, hogy azok köthetők-e valamilyen bűncselekményhez.