Előfizetés

Liberálisok: hiába a Jobbik "cukiságkampánya"

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint hiába a Jobbik "cukiságkampánya", a Pázmány Péter egyetem kötelező holokausztkurzusával kapcsolatos véleményük nyilvánvalóvá teszi, hogy nem egy "nyugodt radikális pártról" van szó - közölte az MLP csütörtökön.

A Liberálisok a Jobbik közleményére reagáltak, amely szerint a párt kontraproduktívnak, szakmailag elhibázottnak és veszélyes precedensnek tartja a kötelező holokausztkurzus bevezetését a felsőoktatásban. A Liberálisok azt írták: hiába a Jobbik "cukiságkampánya", hiába szajkózzák folyamatosan, hogy ők a nyugodt radikális párt, "náciból" nem lesz néppárti szervezet.

Kedden a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora bejelentette: az egyetem valamennyi hallgatója számára kötelezővé teszi A holokauszt és emlékezete tárgyat.

Veszteglő szerelvény - Közel egy órát késik a Kamilla IC

Publikálás dátuma
2015.05.28. 18:20
Illusztráció/Thinkstock
Felsővezeték-szakadás miatt a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 20-40 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak csütörtök délután - közölte a Mávinform.

Bár a korábban Püspökladány és Kaba között elromlott vasúti jelző- és biztosítóberendezést már megjavították, a Debrecen-Apafa-Hajdúhadház szakasz egy részén felsővezeték-szakadás, másik részén felsővezetéki zárlat lassítja a vonatközlekedést ezen a vonalon. A megrongálódott vezeték alatt vesztegel a Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Kamilla IC, amely így legalább 60 percet késik.

Ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek majd a vonatok. A késések kihatással vannak a Debrecen-Fehérgyarmat vonalon közlekedő személyvonatok közlekedésére is - teszi hozzá a közlemény.

Vége van Gömörinek? Lázár szerint jobb lenne, ha távozna

 A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jobb lenne, ha Gömöri Zsolt távozna a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) éléről.

Lázár Jánost csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a sajtóban megjelent, az MPB-t érintő ügyekkel összefüggésben, és azt mondta: személyes véleménye szerint amit a bizottsági elnök tesz, az többet árt a paralimpia ügyének, mint használ. Azzal tenne jót az ügynek, ha távozna, és utána tisztújítást tartanának - közölte.

előzmények: A cáfolat után elfutott Gömöri