700 fölött a hétvégén elfogott határsértők száma

Szombaton 373, vasárnap 383 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Szenti Szabolcs közölte, mindkét nap Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök a legnagyobb csoportot, szombaton 149, vasárnap 71 afgán állampolgár lépte át a reggeli órákban egyszerre illegálisan a zöldhatárt.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult. A hétvégén - péntektől vasárnapig - az országban tiltott határátlépés miatt összesen 1389 embert fogtak el a rendőrök, négy esetben közokirat-hamisítás, három gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. 

Szerző

Kamion ütközött az 51-esen, felborult a pótkocsi - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.06.01. 11:42
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egy autó és egy betonelemeket szállító teherautó karambolozott eddig ismeretlen okokból az 51-es számú főút 25-ös kilométerszelvényénél. A balesetben egy ember megsérült.

A teherautó pótkocsija a rakománnyal együtt felborult. A helyszínelést félpályás útlezárás mellett kezdték meg a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai. A forgalom jelenleg egy sávon váltakozó irányba halad.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző
Témák
baleset 51-es út

Akácfa utcai gyilkosság - Bedrogozva ölték meg Nancyt?

Publikálás dátuma
2015.06.01. 10:01
Illusztráció: Thinkstock
Drogot fogyaszthatott Jao Kao-peng, mielőtt Nancy lakására ment az Akácfa utcába és megölte a fiatal prostituáltat - írja a Bors.

A kínai férfiról a gyilkosság óta senki sem hallott. A rendőrség egy hete adott ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, így Jao Kao-pengnek több hétig tartó egérútja volt, ez idő alatt pedig elnyelte a föld. A lap úgy tudja, hogy a férfi a gyilkosság után hazament, sietve átöltözött és némi pénzt vett magához, majd elhagyta az országot. A gyilkos feltehetően Kínába ment, ahol családja segítheti, akiket itthoni, szakácsként megszerzett jövedelméből támogatott korábban. 

Nancy egyik barátnője elárulta a lapnak, hogy a gyilkosság éjszakáján a kínai férfi feltehetőleg drogot fogyasztott. "Sokat lehetett hallani arról, hogy a kínaiak közül vannak, akik egyszerűen megvadulnak az olcsó drogtól. Nancy gyilkosával is ez történhetett" - mondta el az áldozat barátnője a Borsnak.

Szerző