Előfizetés

Barcelonai tripla

Népszava-információ
Publikálás dátuma
2015.06.07. 01:02
Europress/Getty Images/VI Images
Izgalmas meccsen nyert a Barcelona 3-1-re a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 2014/2015-ös szezonjának berlini döntőjében.

A katalánok már a negyedik percben vezetést szereztek Rakitic révén, amellyel sokkolták a torinói szurkolókat. A horvát játékos Iniesta passzát lőtte tíz méterről a kapuba. Az első játékrészben még további Barca gólokra is sor kerülhetett volna, de Buffon eszén nem tudtak túljárni Messiék.

A fordulást követően Morata használta ki, hogy Tévez lövése után kipattant a labda Ter Stegenről és az ötös vonaláról a jobb alsóba helyezett az 55. percben. A második játékrészben egyre többször lendültek támadásba a Zebrák, azonban a 68. percben Messi lövése után Luis Suárez szedte össze a Buffonról kipattant labdát, és megszerezte a vezetést újból a Barcelonának.

A Juventus támadott, de nem sikerült áttörniük a katalán reteszt. Sőt, a ráadás 7. percében Neymar egy kontrát követően állította be a 3-1-es végeredményt.

A spanyol klub 1992, 2006, 2009 és 2011 után ötödik alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. A Barca ebben a szezonban harmadik elsőségét ünnepelhette, hiszen korábban a bajnokságban és a hazai kupában is csúcsra ért.

Villám csapott a fesztiválozók közé

Villámcsapás miatt megsérült 33 ember egy németországi zenei fesztiválon szombatra virradó éjjel. Valamennyien kórházba kerültek, de állapotuk kielégítő és legkésőbb vasárnap elhagyhatják a kórházat.

A Rock am Ring fesztiválon dolgozó orvosi csoport vezetőjének tájékoztatása szerint a sérülteket nem közvetlenül érte a villámcsapás, hanem érintkeztek olyan tárgyakkal - például fémkordonnal -, amely vezette a villám révén keletkezett áramot. A sérültek közül többen izomgyengeséggel, szív- és keringési panaszokkal kerültek kórházba.

A Rajna-vidék–Pfalz tartománybeli Mendig település melletti repülőterén rendezett fesztivál területére éjjel három villám csapott le. Az első az egyik színpad mögötti elzárt részen (backstage), ahol a színpadot üzemeltető személyzet 8 tagja sérült meg. Később, amikor újabb zivatarcella közeledéséről érkezett riasztás, az éppen fellépő művész, Fritz Kalkbrenner műsorát megszakították, és a közönséget felkérték, hogy vonuljon a közelben lévő nagyobb sátrakba.

A második és a harmadik villám sátorozóhelyeket talált el, 25 fesztiválozót megsebesítve. Súlyos sérülés nem történt, de a helyszíni ellátás után elővigyázatosságból valamennyi sérültet a környező kórházakba vitték megfigyelésre. A fesztiválozók nyugodtan viselték a tömegbaleset és a számos sátrat megrongáló ítéletidő miatti felfordulást.

Szombaton a tartomány miniszterelnöke és belügyminisztere, Malu Dreyer és Roger Lewentz felkereste az éjszakai viharokban erősen megtépázódott fesztiválhelyszínt. A szociáldemokrata politikusok dicsérték a rendőrség, a mentők és a rendezők együttműködését. Mindenki "nagyon professzionálisan" végezte a munkáját - emelte ki a tartományi belügyminiszter, akinek mind a 4 gyereke ott volt a fesztivál 90 ezer vendége között szombatra virradó éjjel - számolt be hírportálján a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.

Juncker bekeményített - Nem beszél a görög kormányfővel

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szombaton nem volt hajlandó fogadni Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök telefonhívását, arra hivatkozva, hogy Athén még mindig nem küldte el csütörtökre ígért reformjavaslatait - írja a hvg.hu az MTI nyomán.

A két vezető politikus szerdán egy görög reformcsomagban állapodott meg a visszatartott EU-segélypénzek kifizetésének fejében. A reformjavaslatok azonban azóta sem érkeztek meg Brüsszelbe.

Az előzetes tervek szerint Ciprasz pénteken személyesen is elment volna tárgyalni Brüsszelbe, ám ezt sem tette meg. Ehelyett a görög parlamentben pénteken felszólalva abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte a nemzetközi hitelezők legfrissebb, a pénzért reformokat követelő javaslatait.

A teljes cikket itt olvashatja!