Előfizetés

Szörnyethalt a rázuhanó szikla alatt a motorversenyen

Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az osztrák Eisenerz település közelében évente megrendezett Erzberg Rodeo motorversenyen, a fiatalember súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt – közölték hétfőn az osztrák hatóságok.

A stájerországi rendőrség adatai szerint a férfira egy 1,4 méter hosszú, fél méter széles kődarab zuhant, amely háromszáz méterrel magasabbról gördült le a hegyoldalon. A férfi segítőként vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett alpesi motorversenyen. Vasárnap Eisenerz közelében, a verseny egyik meredek, erdős szakaszán tartózkodott több más személlyel együtt, hogy kötélkordonnal biztosítsák a terepet a motorosoknak. Eközben indult meg - egyelőre tisztázatlan okokból - a szikladarab a hegyoldalon. Az éppen az egyik versenyzőnek segítő magyar férfi - társai vészkiáltása ellenére - nem vette észre a hát mögül érkező szikladarabot, amely végül leterítette és súlyosan megsebesítette. Még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az Erzberg Rodeo versenyt 1995 óta évente rendezik meg a stájerországi Eisenerz környékén magasodó Erzberg hegyen. Európában az egyik legnagyobb extrém motorversenynek számít.

Kigyulladt kukásautó miatt állt be az Üllői út

Publikálás dátuma
2015.06.08. 13:23
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kigyulladt egy kukásautó a budapesti Üllői úton Vecsés határánál hétfő délelőtt, az oltás idejére az érintett pestszentlőrinci útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűz a Vecsés határánál közlekedő kukásautó vezetőfülkéjében, az Üllői út 809. szám előtt keletkezett, a lángok átterjedtek a jármű szeméttároló részére is. Senki sem sérült meg, de az oltás idejére lezárták az út ezen szakaszát. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem azt közölte a honlapján, hogy a forgalmi változás érinti a 236-os busz forgalmát is.

Holtan került elő a csesztregi tóban eltűnt fiatal

Publikálás dátuma
2015.06.08. 11:00
Illusztráció/Thinkstock
Az éjszakai órákban megtalálták annak a fiatal férfinak a holttestét, aki vasárnap délután merült el a Zala megyei Csesztregen lévő tó strandján.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a körülményeket közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Az MTI helyszínről származó információi szerint vasárnap délután egy fiatalokból álló társaság fürdött a tóban, amelynek egyik feléről át akartak úszni a másikra. A 22 éves férfi feltehetően elfáradt, ezért megpróbált kijutni a partra, de váratlanul elmerült, és a társai nem találták meg.

Eltűnése után a tűzoltók és a rendőrök keresték a fiatal férfit, a holttestére éjfél után bukkantak rá.