Előfizetés

Baleset miatt útzár Olaszliszkánál

Baleset miatt teljes szélességben lezárták a 37-es főút Olaszliszka-Vámosújfalú közötti szakaszát hétfő délután - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint három személyautó ütközött össze, azt még nem tudni, hányan sérültek meg a balesetben. A helyszínelés tart, a forgalmat elterelik.

Meghalt egy idős ember a szolnoki strandfürdőben

Meghalt egy 78 éves férfi szombaton a szolnoki Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdőben - közölte az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Mentőszervezete Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje.

Kardos József elmondta: valószínűleg rosszullétet követően került víz alá az idős férfi, akit egy helyszínen lévő végzős orvostanhallgató, majd egy órán keresztül a kiérkező mentők próbálták meg újraéleszteni, sikertelenül.

Hozzátette: az újraélesztés során nagy mennyiségű vizet találtak a férfi tüdejében és a gyomrában, de a kórbonctani vizsgálat végéig nem lehet tudni, hogy a férfi vízbe fulladt vagy rosszullét miatt halt meg. Egy szemtanú állítása szerint a fürdőzők azonnal az idős férfi segítségére siettek.

Szörnyethalt a rázuhanó szikla alatt a motorversenyen

Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az osztrák Eisenerz település közelében évente megrendezett Erzberg Rodeo motorversenyen, a fiatalember súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt – közölték hétfőn az osztrák hatóságok.

A stájerországi rendőrség adatai szerint a férfira egy 1,4 méter hosszú, fél méter széles kődarab zuhant, amely háromszáz méterrel magasabbról gördült le a hegyoldalon. A férfi segítőként vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett alpesi motorversenyen. Vasárnap Eisenerz közelében, a verseny egyik meredek, erdős szakaszán tartózkodott több más személlyel együtt, hogy kötélkordonnal biztosítsák a terepet a motorosoknak. Eközben indult meg - egyelőre tisztázatlan okokból - a szikladarab a hegyoldalon. Az éppen az egyik versenyzőnek segítő magyar férfi - társai vészkiáltása ellenére - nem vette észre a hát mögül érkező szikladarabot, amely végül leterítette és súlyosan megsebesítette. Még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az Erzberg Rodeo versenyt 1995 óta évente rendezik meg a stájerországi Eisenerz környékén magasodó Erzberg hegyen. Európában az egyik legnagyobb extrém motorversenynek számít.