Ébresztik a mélyaltatásból a megállt szívű színésznőt

Publikálás dátuma
2015.06.09. 10:52
Kara Tünde/Facebook
Megállt a szíve a múlt kedden Kara Tündének, talán belefáradt az elmúlt időszak megpróbáltatásaiba, pihent volna egy kicsit. A színésznő, akinek a szíve a Bernarda Alba háza felújító próbáján állt meg, éveken át küzdött mirigyrákkal. Most azonban már - ahogy a Bors megtudta - túl van a krízisen, ébredezik a mélyaltatásból.

A Békéscsabai Jókai Színházban olyannyira kitartanak a gyulai Pándy Kálmán intenzív osztályán fekvő kolléganőjük mellett, hogy a pénteki Koldusopera zenés színdarabban senki sem helyettesítheti: vetítővásznon jelenik meg a közönség előtt - írja a lap. A színésztársak sűrűn látogatták is Kara Tündét. 

Kara Tünde/Facebook

Kara Tünde/Facebook

A színésznő a Koldusoperában Celia-t játssza. A színház vezetése úgy döntött, a jeleneteit videóbejátszásokkal és hangbeolvasással pótolják – mondta a Borsnak dr. Ragány Mihály, a színház marketing- és sajtóreferense, hozzátéve, ők is izgulnak, hogy minden rendben menjen, ugyanis ez az első ilyen próbálkozásuk a darabbal. 

A színház igyekszik folyamatos tájékoztatást adni a művésznő állapotáról, legutóbb ezt írták:

„A társulat ismételten köszönetét fejezi ki az őt kezelő orvosoknak, és megújult bizakodással várja kolléganője ébredését. A több száz aggódó nézői megkeresést, jókívánságot köszönettel fogadjuk, és alkalomadtán majd továbbítjuk is az érintetthez” – állt a közleményben.

Szerző

Kormányátalakítás várható Madridban

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök kabinetje átalakítására készül, s akár már a következő napokban bejelenthetik a részleteket, jelezte a kormányfő helyettesének szóvivője.

José Luis Ayllón újságíróknak elmondta, hogy a tervezett változtatások „nem kozmetikai jellegűek”, hanem mélyrehatóak lesznek. A fő cél, hogy vonzóbbá tegyék a kormányzó Néppártot (PP) az év végén esedékes parlamenti választások előtt. Egyelőre csak egy konkrétum ismert: távozik José Ignacio Wert oktatási miniszter, akit az OECD mellé rendelt spanyol nagykövetté nevezték ki.

A Moncloa-palota megfigyelők szerint a május 24-én tartott helyhatósági választásokon elszenvedett kudarc nyomán készül a kabinet áramvonalasítására. A szóvivő az ABC című konzervatív lap tudósítása szerint azt is elmondta, hogy Rajoy nem a második legnagyobb párttól, a szocialistáktól (PSOE) tart, akik idén elszőr szállnak harcba az új főtitkár, Pedro Sánchez vezetésével, hanem az új erő, a radikális baloldali Podemos előretörésétől. „A PSOE nem kínál valódi alternatívát, az igazi kérdés inkább az, hogy Mariano Rajoy vagy Pablo Iglesias lesz-e Spanyolország miniszterelnöke” – mondta el a szóvivő.

A PP a jelek szerint reménykedik, hogy a Podemos-vezető megválasztásának várható következményeivel riogatva tudja leginkább meggyőzni a szavazókat arról, hogy mégis a PP-re adják voksukat.

Szerző

Bírálják az egyiptomi elnököt

Az emberi jogok védelmével foglalkozó, neves nemzetközi szervezet, a Human Rights Watch (HRW) éles hangú bírálatot tett közzé az egyiptomi elnök hivatalban eltöltött első esztendejéről.

Abdel Fatah al-Sziszi – aki a minap, európai körútja során Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel – tavaly nyáron tette le a hivatali esküt, miután 2013 júliusában átvette a hatalmat katonai erővel megdöntött elődjétől. (A megbuktatott Mohamed Morszit egyébként azóta első fokon halálra ítélték.)

A HRW értékelése szerint al-Sziszi emberi jogi bizonyítványa még a 2011-ben, az „arab tavasz” során eltávolított Hoszni Mubarak államfőét is alulmúlja. A biztonsági erők gyakorlatilag szabad kezet kaptak, fő célpontjuk a civil mozgalmak, az ellenzéki erők, s különösképpen a Muzulmán Testvériség csoportjai – áll a HRW által kiadott közleményben, amely tételesen is felsorolja, hogy körülbelül 2600 ember esett áldozatul a politikai erőszaknak, jó részük Murszi követője.

Szerző