Finn-magyar - Kiderül, játszhat-e Dzsudzsák és Juhász

Csak pénteken derül ki, hogy Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland játszhat-e a magyar labdarúgó-válogatott finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőjén.

Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint az orvosi stáb mindkét játékost megvizsgálta a csütörtöki utolsó magyarországi edzés után, de egyelőre még egyikük sem teljesen egészséges. Délelőtt a futballistákat meglátogatták a családtagjaik, majd taktikai megbeszélés következett, délután pedig Dárdai Pál szövetségi kapitány tartott frissítő jellegű edzést, amelyen elsősorban a védekezést és a pontrúgásoknál kapott feladatokat gyakorolták.

A válogatott pénteken 8.45 órakor száll fel a Helsinkibe tartó repülőgépre, és 17 órakor edz a meccs helyszínén. Az Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik a helsinki Olimpiai Stadionban.

Szerző

Hőség - Még csak most jön az igazi nyár

Publikálás dátuma
2015.06.11. 21:27
Illusztráció: Thinkstock
Pénteken sok napsütésben lesz részünk, egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak helyenként, elsősorban északon, északkeleten alakulhat ki. A középső és nyugati tájakon megélénkül, északnyugaton és zivatarok környezetében megerősödik a déli szél. Hajnalban 13-19, délután 30-33 fokot mérhetünk.

hétvégén is marad a forróság, a napsütéses időben szombaton 31-35, vasárnap 32-36 fok közé melegedhet a levegő. Frissítő helyi zápor, zivatar szombaton legfeljebb északnyugati és északkeleti határaink mentén fordulhat elő, majd vasárnap estétől már több helyen számíthatunk kialakulásukra. Többfelé feltámad a déli-délnyugati szél. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, vigyázzunk a napozással!

Hétfőn egy hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat, feltámadó északnyugati szelet, valamint mérséklődik a nappali felmelegedés is, északnyugaton már 25 fok alatt maradnak a maximumok. Kedden helyenként még kialakulhat futó zápor, napközben 21-25 fok várható.

Szerző
Témák
időjárás

Súlyosan téved az Európai Parlament?

Publikálás dátuma
2015.06.11. 21:08
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Súlyos tévedés, hogy Magyarországot nem érinti a bevándorlás. Az Európai Bizottság anyagai is igazolják, hogy nálunk a második legmagasabb az ezer lakosra jutó menekültek száma. Az Európai Parlament szerdai határozata politikai kampány, amit az európai baloldal folytat, ám azt nem kell túlértékelni. Ezt Lázár János válaszolta csütörtökön lapunknak. A Miniszterelnökség vezetője meglepőnek tartja, hogy az ENSZ épp Magyarországon kezd kampányba a bevándorlók támogatása mellett.

Ez az európai baloldal politikai akciója volt, amit nem kell túlértékelni. Az Európai Parlament (EP) tagjai pontosan tudják, hogy a bevándorlók GDP arányosan aránytalan terhet rónak Magyarországra. Tévedés, hogy bennünket nem érint a probléma. Ezt Lázár János válaszolta lapunknak amikor azt kérdeztük, pontosan miben tévedett az EP az Orbán-kormányt elmarasztaló szerdai határozatában. A Miniszterelnökség vezetője szerint az ország nyitott a vizsgálatra, "mert így kiderülhet, hogy milyen is a helyzet valójában Magyarországon a menekültekkel". Ő örül annak, hogy az Európai Néppárt elutasította az ország megbélyegzésére irányuló kampányt.

Júniusig 54 ezren lépték át illegálisan a határt és ha ez így folytatódik, év végéig 130 ezren érkezhetnek így az országba. Ezzel Magyarországon a második legmagasabb az ezer lakosra jutó menekültek száma, Spanyolország után. "Meg kell értetnünk az európai vezetőkkel, hogy Magyarország nem képes elviselni ezt a tömeget, ezért fordulunk a polgárokhoz a nemzeti konzultációval és a törvényhozáshoz a határok őrzésének szigorítása céljából" - fogalmazott a miniszter. Lázár szerint Ausztria és Németország 15 ezer illegális bevándorlót akar visszatoloncolni, miközben az átmeneti ellátást biztosító szállókon Magyarországnak már csak néhány ezer helye van. Az elmúlt 25 évben minden menekültjogi egyezményt betartottunk és eztán is így lesz, de közös érdek, hogy a menekültstátussal senki ne élhessen vissza - figyelmeztetett a Miniszterelnökség vezetője, aki meglepőnek tartja, hogy az ENSZ épp Magyarországon kezd kampányba a bevándorlók támogatása mellett. Az illegális határátlépőkkel és illegális bevándorlókkal van Magyarországnak baja, nem a politikai menekültekkel. "Jobban szeretnének élni, nekünk pedig nem kötelességünk, hogy ezeket az embereket eltartsuk" - mondta az ország határához érkező, főként koszovói migránsokról. Felidézte, hogy egyes adatok szerint Svédországban a szexuális erőszak elkövetőinek 85 százaléka bevándorló.

A plakátkampányra vonatkozóan dán, svájci, brit és ausztrál példákat is hozott, jelezve, hogy a magyarhoz hasonló üzeneteket fogalmaztak meg ott is az ország anyanyelvén. "Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!" "Ha illegálisan vagy Nagy-Britanniában, menj haza vagy nézz szembe a letartóztatással" - idézte a hirdetéseket. Arra is emlékeztetett, hogy 2004-ben Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és kabinetfőnöke Szigetvári Viktor a határon túli magyarok állampolgársága elleni kampányban azt hirdette: "Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt!". (Szigetvári ez ellen élesen tiltakozott.) Lázár sikeresnek nevezte a plakátkampányt, még az ellenkampányt is, mert minden véleménynyilvánítás a nemzeti konzultációra hívja fel a figyelmet. A kérdőíveket állítólag már több mint 500 ezren visszaküldték.

Huszonhat millió


Eddig 26 millió forint gyűlt össze a Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog ellen-plakátkampányára. A blogoncsütörtökön azt írták, ebből az összegből már jut arra, hogy a Fidesz-kormány botrányaira is felhívják a figyelmet.

Szerző