Gyerekeket gázolt el egy autó Balatonfüreden

Életveszélyesen megsérült egy autó elé hajtó kerékpározó gyerek Balatonfüreden szombaton, társa sérülései is súlyosak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Frankó Marianna elmondta: egy 9 és egy 13 éves gyermek hajtott kerékpárjaival személygépkocsi elé a balatonfüredi Noszlopy utcában. Az egyik gyermeket életveszélyes koponyasérüléssel vitte mentőhelikopter a győri kórházba, míg társát súlyos sérülésekkel Veszprémbe vitték a mentők - közölte Somlai Artúr, a mentőszolgálat megyei mentésvezetője.

Szerző

Felborult egy traktor az 55-ösön, ketten sérültek

Két ember megsérült, amikor egy traktor és egy személygépkocsi összeütközött az 55-ös úton Domaszék és Mórahalom között szombat délután – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Várkonyi Gergely elmondta, a traktor felborult. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Zákányszék irányába elterelik.

Szerző

200 métert zuhant egy hegymászó a Magas-Tátrán

Túlélt egy 200 méteres zuhanást egy lengyel hegymászó a Magas-Tátra szlovákiai oldalán - jelentette a hegyimentő-szolgálat a honlapján szombaton.

A 34 éves férfi fej-, borda-, gerinc- és karsérüléseket szenvedett- közölték a hegyimentők. Egy bonyolult mentőakció keretében a sérültet helikopterrel a poprádi kórházba szállították. A helikopter nem tudott leszállni közvetlenül a baleset színhelyén,a Rysy-csúcs (magyarul: Tengerszem-csúcs) nyugati falán, ezért csak annak közelében tette földre a hegyimentőket, akiknek fel kellett mászniuk a szerencsétlenül járt férfihoz.

Ott elsősegélyben részesítették, majd egy könnyen megközelíthető helyre vitték, ahol az ugyancsak helikopteren odaérkezett orvos a sérültet szállításra alkalmas állapotba hozta.

Forrás: Origo

Szerző