Elmaradt a tisztújítás - Deutsch irányít

Publikálás dátuma
2015.06.19. 17:23
Gömöri Zsolt MTI FOTÓ: Bruzák Noémi
Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki rendkívüli közgyűlésén. A tisztújító közgyűlésig - amelynek időpontja még nem ismert - Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki teendőket. A posztjáról távozó elnöknek a közgyűlés előtt egy újságíró feltett egy kérdést. Érdekes válasz kapott. 

A délután kezdődött közgyűlésen, ahogy az várható volt, hatalmas a médiaérdeklődés. Mivel a tanácskozást egy kis teremben tartják, ezért az újságírókat nem engedik be, csak egy kivetítőn követhetik nyomon az eseményeket, miközben a terem bejáratát egy biztonsági őr vigyázza.

A közgyűlés előtt Gömörit megszólította egy újságíró, azt kérdezve: miért nem ő jelentette be a lemondását. A válasz így hangzott:

"Nagyon egyszerű az ok. Miért nekem kellene bejelentenem. Kiadtunk ezzel kapcsolatban egy közleményt. Az, hogy volt egy másik sajtótájékoztató, ahol erről szó esett, az nem az én sajtótájékoztatóm."

Világos.

Határozatképesek

Dr. Horváth Patrícia a mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelentette, hogy a közgyűlésen az 57 mandátummal rendelkező képviselő közül 45-en jelentek meg, és a vizsgáló bizottság ebből 41-et elfogadott, így határozatképes a közgyűlés.

Az alapszabály szerint Gömöri Zsolt lehetett volna a levezető elnök, azonban ő ezzel nem élt, mint ahogy azzal sem, hogy ő jelölje ki a levezető elnököt. Így a közgyűlés szavazáson döntött Szabó László levezető elnöki tisztségéről, amit 6 tartózkodással és 1 nem szavazattal elfogadott a közgyűlés.

Szabó László-féle napirendi pontokat szavazták meg, így e szerint zajlik a közgyűlés.

1. napirendi pont: Tájékoztató a Magyar Paralimpiai Bizottság körül kialakult helyzetről, valamint a Felügyelő Bizottság Rendkívüli Célvizsgálatának eredményéről és a Magyar Paralimpiai Bizottság helyzetéről.

2. napirendi pont: A Magyar Paralimpiai Bizottság Felügyelő Bizottsága elnökének és két tagjának megválasztása az Alapszabály 15.§-a szerint.

A búcsú...

Gömöri Zsolt megtartotta a tájékoztatóját, majd a végén  így indokolta lemondását.

„Mindig szívesen fogok vissza emlékezni a sikerekre. Ez az időszak meghatározó volt az életemben. Köszönöm, hogy sokan túlláttak a médiában keringő hecckampányon és a valóság a valóság alapján ítélték meg munkánkat. Köszönöm, hogy sokan kitartottak mellettem és azt is, hogy sokan felülbírálták korábbi álláspontjukat és biztattak a maradásra. Úgy tűnik, már sokan megbocsátanák a szememre vetett hibákat, de sajnos már nem volt más út, valaminek vége szakadt. Lemondtam a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki tisztségéről. A döntésemet az elmúlt hetek lejárató médiakampánya kényszerítette ki.

A Magyar Paralimpiai Bizottság most legnagyobb küzdelmét éli. Ezért higgadt, átgondolt döntésre van szükség. A hitemért és az igazamért továbbra is harcolnom kell, de ezt nem tehetem a Magyar Paralimpiai Bizottság rovására. 24 éve részese vagyok a paralimpiai mozgalomnak, átéltem sikereket és kudarcokat. Amit tettem, meggyőződésből és elhivatottságból tettem. Úgy gondolom sikerült más dimenzióba helyezni a fogyatékkal élők versenysportját. Sikerült maradandót alkotnunk. Ebben is köszönet mindenkinek.”

Harminc napon belül választanak elnököt

Harminc napon belül választ új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja. A tagság megválasztotta a felügyelő biztosságot, amelynek elnöke Szepesi Attila lett, a másik két tag Urbán-Szabó Béla és Pohli Viktória.

A közgyűlés után Krajnyák Zsuzsanna, többszörös paralimpiai érmes kerekesszékes vívó árulta el véleményét lapunknak a közgyűlésről. „Szerencse, hogy nem lett új elnök megválasztva. Ez egy fontos szerep, időt kell hagyni arra, hogy megtaláljuk azt a személyt, aki tényleg jó a feladat ellátására. Új felügyelőbizottságot választottunk, két jogász van benne, ami szerintem óriási segítség lesz a következő feladatok ellenőrzésére, ellátására. Bízom benne, hogy most már nyugodtan tudunk felkészülni, és a versenyeinket, illetve edzőtáborainkat nem fogja befolyásolni a botrány” – nyilatkozta, a korábban a Gömöri-ellenes táborhoz tartozó sportoló.

Szerző
Frissítve: 2015.06.19. 21:29

Forma-1 - Mercedesek az élen

A két Mercedes, azaz a német Nico Rosberg, valamint a világbajnoki címvédő, s a mostani pontversenyben is élen álló brit Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

 A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel váltóhiba miatt mindössze négy kört tudott megtenni a spielbergi aszfaltcsíkon.

Eredmények:

1. szabadedzés (a formula1.com alapján):


1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:10.401 perc    
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:10.709    
3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:11.028    
4. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:11.452    
5. Felipe Nasr (brazil, Sauber) 1:11.633    
6. Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) 1:11.642    

A további program:

2. szabadedzés 14.00

szombat:
3. szabadedzés 11.00
időmérő edzés 14.00

vasárnap:
futam 14.00

Szerző
Témák
Mercedes Forma-1

Megvan a Hertha BSC kapusedzője

Petry Zsolt lesz a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzője.

A 38-szoros válogatott ex-hálóőr a Digisport Reggeli Start című műsorában pénteken elmondta: Dárdai Pál szövetségi kapitány, a Bundesliga-tagságát megőrző berlini csapat vezetőedzője a kinevezetését követően tett neki ajánlatot, amelyet el is fogadott. A 48 éves magyar szakember - aki eddig a szintén német élvonalbeli Hoffenheimnél dolgozott - június 26-án írja majd alá a szerződését.

Petry Zsolt hozzátette, hogy a klubnál képben van Dibusz Dénes is, felmerült a Ferencváros válogatott kapusának a szerződtetése, mivel szeretnének egy komoly riválist Thomas Kraftnak. Elmondta ugyanakkor, hogy a keretben lévő négy hálóőrnek élő szerződése van, így "nem lesz egyszerű" az ügy.

Szerző