Eloltották a kamiontüzet Kenderesen - Fotó

Publikálás dátuma
2015.06.19. 19:16
MTI Fotó: Mészáros János
Eloltották a tűzoltók a négyezer kilogramm veszélyes anyagot is szállító, Kenderes belterületén péntek délután kigyulladt kamionban keletkezett tüzet - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

S. Tóth Anikó elmondta: az égő kamion által veszélyeztetett öt lakóházat a szolgáltató áramtalanította. Az épületekben egy embert találtak a tűzoltók, őt biztonságos helyre kísérték.

A külföldi rendszámú kamion négyezer kilogramm veszélyes anyagot - hígítót, festéket és cipőipari ragasztót -, valamint számos bútort és egy kistraktort is szállított, a tűz okát vizsgálják a szakemberek - tette hozzá.

MTI Fotó: Mészáros János

MTI Fotó: Mészáros János

A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai nem mértek a veszélyes anyagból káros koncentrációt a levegőben.
Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrök a 4-es főút érintett szakaszán teljes útlezárás mellett megkezdték a helyszínelést, a balesetben senki sem sérült meg. A járőrök a forgalmat a település utcáin át terelik.

A tűzesethez Karcagról, Kunhegyesről, Kisújszállásról vonultak ki tűzoltók, valamint Szolnokról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a vegyi szennyeződéseket vizsgáló mobil labor szakemberei.

Szerző
Frissítve: 2015.06.19. 20:46

Lángokban áll egy festékszállító kamion

Kigyulladt egy hígítót és festéket is szállító kamion Kenderesen péntek délután.

Az égő kamion öt lakóházat veszélyeztet, amelyekből valószínűleg ki kell lakoltatni az ott élőket. A tűzesethez Karcagról, Kunhegyesről, Kisújszállásról vonultak ki tűzoltók, valamint Szolnokról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a vegyi szennyeződéseket vizsgáló mobil labor szakemberei.

Szerző

Megölte apját, kisbaltával verte anyját a vajai gyilkos

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék - nem jogerősen - azt a vajai férfit, aki megölte az édesapját, az édesanyjának pedig maradandó fogyatékosságot okozott bántalmazásával - közölte a törvényszék szóvivőhelyettese pénteken.

Toma Attila bíró elmondta, hogy az első fokon eljáró bíróság több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek a 41 éves férfit, és mint visszaesőt ítélte el, továbbá 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A szóvivőhelyettes megjegyezte: a vádlott az ítélet szerint feltételes szabadságra nem bocsátható.

A férfi a gyilkosságot és az életveszélyes sérülést okozó bántalmazást még 2013. június 6-án követte el, amikor a italozásából hazatérve betörte a vele egy háztartásban élő szülei lakásának ajtaját, mert azt zárva találta. A zajra az apja felébredt, egy szeghúzó vasrudat vett magához, átment a fia szobájába, ahová felesége is utána ment, s veszekedtek fiukkal. Az apa megütötte fiát, aki kivette kezéből a rudat és többször lesújtott rá, majd egy kisbaltával is a fejére ütött, s ugyanazt tette többször édesanyjával is.

Az apa a helyszínen meghalt, míg az anya az orvosi kezelések eredményeként felépült, de maradandó fogyatékossággal gyógyultak sérülései. A bántalmazás után a férfi elment otthonról, a település külterületén bujkált, és csak másnap tért haza. Azért, hogy a gyanút elterelje magáról, szólt a szomszédjának, és kérte, értesítse a mentőket és a rendőrséget. A vádlott és védője az ítélet ellen enyhítésért fellebbezést nyújtott be.

Szerző
Témák
emberölés Vaja