Tudja hol él? Újabb rendpárti szólam, ezúttal Pintértől

Publikálás dátuma
2015.06.20. 14:24
Illusztráció/Thinkstock
A fiatalokat készítsük fel a rend szeretetére, tanítsuk meg értékrendünkre” – fogalmazott Pintér Sándor Komló-Sikondán, a XXI. országos polgárőr napon.

A fiatal polgárőrökben tudatosítani kell, hogy rend nélkül nincs fejlődés és békés jövő – tette hozzá a belügyminiszter. Pintér Sándor köszöntőjében azt ,mondta, hogy az utóbbi években jelentősen visszaesett a bűncselekmények száma, a polgárőrök nélkül ezt az eredményt nem lehetett volna elérni.

A miniszter kiemelte, hogy a jövőben 14-18 éves korosztály tagjai is lehetnek polgárőrök. „Ne csak védjük, neveljük a fiatalokat, hanem fogadjuk őket sorainkba, készítsük fel a rend szeretetére, tanítsuk meg értékrendünkre” – fogalmazott Pintér Sándor.

Szerző

MSZP: Deutsch méltatlan a paralimpiai bizottság élére

Publikálás dátuma
2015.06.20. 14:08
Forrás: Facebook/Deutsch Tamás
Az MSZP a sportvilágra nézve méltatlannak tartja, hogy Deutsch Tamás lett a Magyar Paralimpiai Bizottság ügyvivője, az ellenzéki párt szerint a paralimpiai botrányban vállalt eddigi szerepe alapján nagyon kell figyelni arra, hogy a politikus figyelmét ideiglenes vezetőként ne a korábbi hibák eltussolása kösse le.

Deutsch azt követően lett a Magyar Paralimpiai Bizottság ideiglenes elnöke, hogy Gömöri Zsolt a kirobbant korrupciós botrányok hatására lemondott tisztségéről - idézi fel a történeket közleményében a Magyar Szocialista Párt. Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának szocialista alelnöke a dokumentumban rámutat: Deutsch Tamás volt az, aki a bizottság alelnökeként javasolta Gömöri Zsolt elnöknek, hogy a paralimpikonok pénzéből végtörlessze devizahitelét, ezért a fideszes politikus Tamás ideiglenes elnöknek is méltatlan a Paralimpiai Bizottság elnöki posztjára.  

Kunhalmi a közleményben hangsúlyozza: tévedés azt hinni, hogy az ilyen váltásokkal és húzásokkal minőségi csere történt, amely visszaadja a magyar sportvezetés hitelességét; ezt csak egy teljes körű tisztújítás állíthatja vissza.

lásd még: Elmaradt a tisztújítás - Deutsch irányít

Szerző

Katonák építik a kerítést?

Publikálás dátuma
2015.06.20. 12:13
Illusztráció/Thinkstock
Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az Origo.hu kérdésére még azt mondta, a honvédség nem vesz részt a déli határra tervezett kerítés építésében, és ilyen felkérés nem is érkezett a tárcához. A Napi Gazdaság azonban ma azt írja: nem piaci alapon, vagyis nem magántársaságok bevonásával valósítja meg a kormány a szerb határzárhoz tervezett, 175 kilométer hosszú, négy méter magas kerítés megépítését, hanem állami forrásból, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével. (állami forrás, vagyis a mi pénzünk - a szerk.)

A honvédségnek és a rendőrségnek is van olyan csoportja, amelynek – a külön tervekben meghatározottak szerint – alapfeladata lehet a válságkezeléssel kapcsolatos munkákban való részvétel - írja a kormánnyal barátságos lap online felületén. A munka elvégzése rendőrségi részről alapvetően az ORFK Rendészeti Főigazgatósága alárendeltségében működő határrendészeti főosztály feladata lehet. Az építésben a gazdasági főigazgató felügyelete mellett működő műszaki főosztály is közreműködik, ahogy a területileg illetékes Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hatáskörébe tartozó egységek munkatársai is. Az ORFK-n nemzeti koordiná­ciós központ is működik, amely napi 24 órában biztosítja a külső határok ellenőrzésével kapcsolatos koordinációs tevékenységet.

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter arra kapott utasítást, hogy a jövő szerdai kormányülésre készítse elő a kerítés építésének szervezési és technikai részleteit. A kormány az erről szóló határozatban a belügyminisztert arra is felhívta, hogy − a bevándorlásról és a terrorizmusról zajló nemzeti konzultáció eredményének figyelembevételével − július elsejéig készítsen előterjesztést az illegális bevándorlás elleni hatékony fellépés érdekében szükséges jogszabály-módosításokról.

lásd még: Nem akar falat Szerbia

Szerző