Előfizetés

Titkosrendőröknek adták ki magukat

Különösen nagy értékre elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen, akik a vád szerint 2013 novemberében csaknem 180 millió forint értékű készpénzt rabolt el egy vietnami állampolgártól. A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2013 őszén figyelt fel a vietnami férfire, aki az egyik IX. kerületi bankfiókban naponta nagyobb összegeket fizetett be.

Több alkalommal megfigyelték a sértettet, feltérképezték pénzszállítási szokásait. Harmadik társuk eközben a bűncselekmény elkövetéséhez fiktív adatokkal vásárolt egy gépkocsit. Egy novemberi reggelen az elsőrendű vádlott két, máig ismeretlen társával megjelent a pénzintézet mélygarázsában, és kesztyűben, baseballsapkában várta a sértettet.

A vietnami férfi leparkolt, és elindult a pénzintézet felé. A támadók ekkor hozzáléptek, egyikük lőfegyvernek látszó tárgyat fogott rá, miközben - rendőrségi jelvényre hasonlító tárgyat felmutatva - közölték vele, hogy titkosrendőrök és be kell vinniük a rendőrségre. A táskát elvették a férfitól, majd megmotozták, a kezét a háta mögött megbilincselték, a gépkocsijukba ültették, és kihajtottak a garázsból.

A sértettről a bilincset később levették, majd a XI. kerületben kiszállították a járműből, és otthagyták. Az elkövetők a Szerémi úton megálltak és az autót kitakarították. A vádlottak a vád szerint a zsákmányolt pénzt elosztották egymás között. A sértettnek okozott csaknem 180 millió forintos kár nem térült meg.

Felborult buszból mentették a súlyos sérülteket

Publikálás dátuma
2015.06.22. 19:13
MTI Fotó: Lendvai Péter
Huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan, amikor egy autóbusz felborult a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton hétfőn.  

Győrfi Pál a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit kiegészítve és pontosítva azt közölte: a mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek. Főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy tizenkét év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni.

Mint később a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a korábbi hírekkel ellentétben nem volt ütközés, a Pécsről Sellyére tartó menetrend szerinti járat Királyegyházától mintegy két kilométerre, eddig tisztázatlan okból hajtott az út jobb oldalán húzódó árokba. Az eset körülményeit vizsgálják. A szóvivő arra a felvetésre, hogy médiainformációk szerint a baleset a sofőr rosszulléte miatt következhetett be, úgy reagált: ez is a vizsgálat tárgyát képezi.

A  mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.

Vályogfal borult két munkásra, súlyosan megsérültek

Épületbontás közben egy négyméteres vályogfal borult két emberre Kisvárdán hétfő délután, mindkét munkást súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az egyik ember ki tudott mászni a törmelékek alól, a másikat viszont a kisvárdai tűzoltók szabadították ki. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség a helyszíni szemlével megkezdte.