Előfizetés

Tragédia Galgahévízen - Két gyerek halt meg lakástűzben

Publikálás dátuma
2015.06.27. 16:27
MTI Fotó: Lakatos Péter
A galgahévízi Szent István utcában egy 50-60 négyzetméteres házban tűz keletkezett, de a tűzoltók kiérkezésekor már nem lángolt. Az épületben két eszméletlen kisgyermeket találtak, akiket a mentők megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két, 3-5 év körüli fiú vesztette életét, haláluk pontos okát szakértői vizsgálat fogja kideríteni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két kisfiú az elsődleges adatok szerint felügyelet nélkül volt a lakásban. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, a helyszíni szemle folyamatban van.

Halálos baleset Dunaföldváron

Egy ember meghalt, többen megsérültek a 6-os úton, Dunaföldváron, ahol két személygépkocsi ütközött szombaton délelőtt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset a 6-os út és a Pentelei út kereszteződésében történt, a főút érintett szakaszát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.

A mentőszolgálat közölte: egy férfi a helyszínen életét vesztette, egy súlyos és négy könnyű sérültet szállítottak kórházba. A mentők négy egységgel vonultak a helyszínre, egy autóból tűzoltók szabadítottak ki egy sérültet.

A rendőrök az M6-os autópályára terelik a forgalmat, amelynek érintett szakasza az útlezárás ideje alatt díjmentesen használható.

Cigarettacsempészt kaptak el Vecsésen

Publikálás dátuma
2015.06.27. 10:37
FOTÓ: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vecsésen 7 508 doboz csempészcigarettát és 50 kilogramm dohányt foglaltak le egy monori férfitől. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás, mintegy 10 millió forint bírság kiszabása várható.

A NAV pénzügyőrei – rendőri értesítést követően – Vecsésen, egy garázssoron ellenőriztek egy férfit, aki épp fekete színű zsákokat pakolt egy garázsban. A pénzügyőrök a garázs átvizsgálásakor összesen 7 508 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint több mint 50 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak.

A 6,2 millió forint értékű cigarettát és dohányt a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntető feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben mintegy 10 millió forint bírság kiszabása várható.