Előfizetés

Szétroncsolódott autóból mentettek az M5-ösön (fotó)

Publikálás dátuma
2015.07.02. 16:42
MTI Fotó: Donka Ferenc
Egy terepjáró és egy személyautó ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél.  A terepjáró Szeged felé haladt, amikor hátulról nagy sebességgel belehajtott egy angol rendszámú személygépkocsi. A terepjáró a szalagkorlátot átszakítva az autópálya másik oldalára, a szemközti sávba zuhant át. A balesetben négy ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. 
MTI Fotó: Donka Ferenc

MTI Fotó: Donka Ferenc

Villanyoszlopnak ütközött és felborult egy kamion

Villanyoszlopnak ütközött és felborult egy kamion csütörtök délután a 88-as főúton Sárvár külterületén, a jármű vezetője megsérült, a mentők kórházba vitték.

Az útburkolat olajjal szennyeződött ott, ahol a rakomány nélküli tehergépkocsi az oldalára borult. A műszaki mentés még tart, a helyszínen fél pályán halad a forgalom.

14 kiló heroint csempészett volna Nyugatra

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy török férfit, aki tavaly több mint 14 kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 45 éves isztambuli férfit, akit a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasított Magyarország területéről. A bizsukereskedéssel foglalkozó vádlott 2014. február 10-én jelentkezett egy teherautó utasaként belépésre a nagylaki átkelőnél. A járművet átvizsgáló pénzügyőrök a vezetőfülkében, egy utazótáskában 30 csomagot találtak, amelyekben mintegy 14 kilogramm heroin volt. A szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint ötvenszerese.

A vádlott tudott arról, hogy az utazótáskában kábítószer van, azt Nyugat-Európába akarta vinni, és megbízójától a szállításért ötezer eurót kapott volna. A táblabíróság Mezőlaki Erik vezette tanácsa úgy döntött, hogy a büntetést a vádlottnak - az elsőfokú ítéletben meghatározott fegyház helyett - börtönben kell letöltenie, mivel nem beszéli a magyar nyelvet, és a hazájától távol végrehajtandó szabadságvesztés az átlagosnál nagyobb terhet jelent számára.