Jogerősen kozmetikázza a nézettséget az MTVA

Publikálás dátuma
2015.07.06. 20:31
Fotó: Népszava
Másodfokon is helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék azt a döntést, hogy az Indexen megjelent, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nézettség manipulálásáról szóló cikk vélemény, amely jogilag nem támadható. A köztévé azután indított helyreigazítási pert, hogy az Index újságírója tavaly szeptemberben kétségbe vonta az "Itthon vagy - Magyarország szeretlek!" című műsor nézettségi adatait. 

Az MTVA akkor azt közölte, hogy összesen 1,7 millióan kapcsoltak legalább egy percre a műsorra, a portál szerint azonban ez nem a valós nézettséget tükrözi: "az egész napi haccacáré nézettsége 300 000 főnél nemigen volt magasabb, őket számolta külön nézőnek a lelkes MTVA délelőtt, délután M1-en és a Dunán is" - írták akkor.

Szerző

Elhunyt Gyenes László

Hosszú betegség után 82 éves korában elhunyt Gyenes László újságíró-szerkesztő - közölte a Népszabadság.

Laptársunk egykori munkatársa 1933. április 20-án született Budapesten, dolgozott megyei lapnál és egy társadalompolitikai folyóiratnál, mielőtt a Népszabadság olvasószerkesztője lett.

Szerző
Témák
elhunyt

LMP: példamutató a görög kormány kezdeményezése

Publikálás dátuma
2015.07.06. 20:23
Fotó: Christopher Furlong/Getty Images Hírek
Az LMP példamutatónak tartja, hogy a görög kormány kiélezett helyzetben nem fordult szembe saját választási programjával, hanem a nép véleményét kérdezte. Schiffer András társelnök kijelentette: egyetlen demokrata sem vonhatja kétségbe sehol Európában semmilyen népszavazási kezdeményezés jogosságát, és tiszteletben kell tartani egy nép döntését.

Hozzátette: elismerés illeti a Ciprasz-kormányt, de a görög embereket is, amiért ilyen nagy számban adták le voksaikat. Kijelentette: nem folytatható az a neoliberális megszorító politika, amelyre az elmúlt húsz év Európája épült. A Sziriza-kormány ezzel szemben a beruházásokban hisz, és az LMP is ezt osztja - hangsúlyozta, hozzátéve: az uniónak tárgyalnia kell az adósság legalább egy részének elengedéséről. Szerinte a görög válság arra is rámutat, hogy Magyarország természetes szövetségesei Kelet- és Dél-Európában vannak, a válságot pedig a magországok és a periféria között mélyülő szakadék okozza. Leszögezte: Orbán Viktor miniszterelnöknek szolidaritást kell mutatnia Görögországgal és összefogást kell kezdeményeznie "egy másik Európa" érdekében.

Szerző