Agyoncsapta a munkásokat az áram

Publikálás dátuma
2015.07.07. 12:04
A kép illusztráció FOTÓ: Tóth Gergő
Halálos áramütés ért két munkást kedd délelőtt munka közben Monoron, egy harmadik embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt csaknem hatszáz fogyasztónál nem volt áram a településen.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során a munkások egy alumíniumállványzatot helyeztek arrébb, amikor az állvány hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez. Két munkás a helyszínen meghalt, egy harmadikat a mentők tájékoztatása szerint életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket, ezért Monoron egy ideig szünetelt az áramszolgáltatás.

Büntetőeljárást indított a rendőrség

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a baleset ügyében.  A nyomozóhatóság munkatársai megkezdték a helyszíni és a halottszemlét, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

Szerző
Témák
áramütés Monor
Frissítve: 2015.07.07. 17:35

Rendőrt támadtak meg, életveszélyes sérüléseket szenvedett

Megtámadtak egy rendőrt egy ajkai benzinkúton hétfőn - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Gulyás Ildikó elmondta, a támadót elfogták, a történtekről részleteket keddre ígért. A bántalmazott 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Szerző

Négyen kerültek kórházba egy zuglói szépségszalonból

Publikálás dátuma
2015.07.06. 23:50
Illusztráció/Thinkstock
Magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a tűzoltók egy Bosnyák utcai szépségszalonban a főváros XIV. kerületében, ahonnan négy embert kórházba vittek - közölte honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint a szépségszalonban dolgozók és a vendégek közül többen fejfájásra és rosszullétre panaszkodtak hétfő este, ezért szén-monoxid mérgezés gyanújával riasztották a zuglói tűzoltókat, akik magas szén-monoxid-koncentrációt mértek az üzletben. Hozzátették: a tűzoltók biztonságos helyre kísérték a bent lévőket, a mentők hat embert vizsgáltak meg, közülük négyet kórházba vittek. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete későbbre ígért tájékoztatást.

Szerző