Kigyulladt egy trafóház, áramszünet a településen

Kigyulladt egy trafóház Sárváron, a Hunyadi utcában, emiatt szünetel az áramszolgáltatás háromszáz sárvári lakásban.

Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az áramszolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán, egy órán belül helyreállítják a szolgáltatást.

Szerző

Fa dőlt a Hungária körútra, nagy a torlódás

Lezárták a fővárosi Hungária körút egy részét kedden késő délután, mert egy fa rádőlt egy autóra és az úttestre - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint a Hungária körút Salgótarjáni út és Kerepesi út közötti szakaszán mindhárom sávot lezárták. A forgalmat a Hős utca felé terelik, a balesetben nem sérült meg senki.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt közölte, hogy az úttestre dőlt fa elszállítását már megkezdték a tűzoltók.  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán jelezte, hogy egy rövid ideig nem járt az 1-es villamos, de azóta már újraindult a forgalom.

Szerző

Több magyarországi melegrekord is megdőlt

Publikálás dátuma
2015.07.07. 20:47
Illusztráció/Thinkstock
Több magyarországi melegrekord is megdőlt kedden: Békéssámsonban volt a legmelegebb, ott 38,7 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, de a fővárosban is mértek 37 fok feletti értékeket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerdán északnyugaton már érezhető lesz az enyhülés. 

Budapesten már keddre virradóra megdőlt a legmagasabb fővárosi minimumhőmérsékleti rekord. Ezen a napon, mostanáig 1957-ben volt a legmelegebb, akkor 23,7 fokot mértek, most 24,6 fok volt. Ez megegyezik a július 7-i országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekorddal, amelyet ugyancsak 1957-ben, Badacsonytomajon rögzítettek.

Az ezen a napon a fővárosban mért legmagasabb hőmérsékleti rekord mostanáig 35,5 fok volt, amelyet 2012-ben mértek. Ehhez képest csaknem 2 fokkal melegebb volt most Újpesten, az új fővárosi rekord 37,3 fok lett. Az országos napi melegrekord is csaknem 1 fokkal meghaladja az 1957-es 37,8 fokot. Békéssámsonban 38,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 20-26 fok között alakul, de északkeleten, keleten helyenként ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 34-39, északnyugaton 29-34 fok között valószínű. Várhatóan szerdán napközben zivatarok kíséretében érkezik egy hidegfront, amelynek hatására mindenhol mérséklődik a meleg.

Csütörtökön elsősorban a déli és a keleti országrészben a nap első felében még záporeső kialakulhat, többfelé megerősödhet még a szél. Emellett már sokfelé kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 25-30 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű, de lehetnek még erős széllökések. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap derült idő várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, vasárnap 12-18 fok között alakul. Szombaton napközben 25-29 fokig melegszik a levegő. Vasárnap már 27-32 fok között alakulnak a maximumok.

Szerző