Ismét járható az M7-es Tárnoknál

Újra teljes szélességében járható az M7-es autópálya Tárnoknál, ahol korábban egy kigyulladt kamion miatt terelték el a forgalmat - közölte honlapján a rendőrség.

Hajnalban eddig ismeretlen okból kigyulladt egy kamion az M7-esen, a Balaton felé vezető oldalon, a tárnoki lehajtó előtt. A balesetben senki nem sérült meg, de az oltási munkálatok és a helyszínelés idejére a sztrádát lezárták, a forgalmat az érdi lehajtónál elterelték.

Kora reggelre a rendőrség befejezte a helyszíni szemlét, az autópálya ismét teljes szélességében járható.

Szerző

Újabb vádemelés Portik és Rohac ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Domák Ferenc “Cinóber” sérelmére elkövetett emberölés ügyében – derült ki az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság legutóbbi tárgyalásán. A tizenkilenc évvel ezelőtti gyilkosságot a törvényszék a Kúria 2013-as jogegységi határozata miatt egyesíteni fogja a fentebb említett másik két leszámolással, így szeptember 18-án a Cinóber-ügy vádiratának ismertetésével fog folytatódni a maffiaper.

A vádirat szerint Portik Tamás másodrendű vádlott 1994 és 2000 között Ferencsik Attilával harmadrendű vádlottal együtt az Energol Rt. igazgatói voltak. A cég tevékenysége révén Portik jelentős vagyont szerzett, és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb befolyásra tett szert az alvilágban.

A két vádlott 1996 első felében mintegy ötmillió forint kölcsönt adott a sértettnek, amit év végén számon kértek rajta. Egy decemberi találkozón a vádlottak legfeljebb 10-15 napot adtak Domák Ferencnek a kölcsön visszafizetésére és egyúttal közölték vele, hogy ha határidőn belül nem fizet, megölik őt.

Miután a sértett a fenyegetés ellenére nem rendezte a tartozását, a két vádlott 1996 decemberében megbízást adott a szlovák állampolgárságú Josef Rohac elsőrendű vádlottnak a sértett megölésére, aki a megbízást elfogadta. Ezt követően Rohac 1996. december 18-án a sértett lakása előtt egy hangtompítóval ellátott lőfegyverrel lelőtte. Domák a helyszínen életét vesztette.

A Főügyészség Portik Tamást és Ferencsik Attilát mint felbujtót, Josef Rohacot pedig mint tettest, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Szerző

Eltűnt egy 40 éves férfi a Tiszában

Publikálás dátuma
2015.07.07. 20:41
Illusztráció/Thinkstock
Eltűnt egy férfi a Tiszában Tivadarnál kedd délután - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dóka Imre elmondta, hogy a 40 éves férfit tűzoltók és búvárok is keresik a folyóban.

Szerző