Aki a fiúkat is lekörözi

Publikálás dátuma
2015.07.17 07:53
Keszthelyi Vivien 2017-től már egy Audi TT volánja mögött ülhet FORRÁS: OXXO MOTORSPORT
Fotó: /
Sokan egész életükben csak álmodoznak arról, hogy a német túraautó-bajnokságban (DTM) szerepeljenek, a szupertehetség Keszthelyi Viviennek azonban már 14 évesen élő előszerződése van a sorozat betétfutamában, az Audi TT Kupában a 2017-es szezontól. Addig is a Suzuki Kupában tör borsot a meglepett férfi riválisok orra alá.

- Honnan ered a versenyzés ötlete?

- Tizenkét évesen kimentem a Red Bull Ringre megnézni a Suzuki Kupát. Miközben szemléltem a versenyzőket, úgy éreztem, sok mindent nem jól csinálnak, vagy én vezettem volna máshogyan. Ki akartam próbálni.

- Azóta már az OXXO Motorsportnál versenyez, ráadásul aláírt egy előszerződést, hogy indul az Audi TT Kupában.

- Rettentően örültem neki. Még nagyobb erőt ad a folytatáshoz, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget.

- Amiből egyszer akár egy DTM-szerződés is kisülhet...

- Igen, szeretem a kihívásokat és a harcokat. Jobban tudok örülni a győzelemnek, ha küzdenem kell érte, nem pedig csak egyszerűen kiesnek előlem. Az az igazi siker, ha önerődből kerekedtél felül mindenkin.

- Mint ahogy legutóbb majdnem nyert a Suzuki Swift Cup Europe sorozatban a Slovakiaringen, de versenybírói mulasztás következtében később intették le a futamot, így az üzemanyag-fogyasztás miatt vissza kellett vennie a tempóból, és a második helyen végzett.

- Annak örültem, hogy harminc percig vezettem a versenyt. A férfi riválisok felettébb meglepődtek, hogy nem hagytam magam. Mindkét oldalról kapott ütéseket az autóm.

- Meddig marad a Suzukiknál?

- Sajnos csak akkor indulhatok az Audi TT Kupában, ha betöltöttem a 16. életévemet, így várhatóan a 2017-es lesz számomra az első szezon. Addig maradok a Suzuki Kupánál, de kipróbálhatok majd vadonatúj Seat Leonokat is.

- Maranellóban már vezethetett két Ferrarit is, köztük egy 458 Specialét.

- Ráadásul én voltam az egyedüli 18 éven aluli, akit beengedtek a pályára. De ez inkább teszt volt, nem száguldoztam.

- Ezek az álomautói?

- Most már az ideálom egy DTM-es Audi, de az olasz márkát is szeretem. A Forma-1-ből Michael Schumacher volt a példaképem, mert sérülései után is mindig kitartó tudott maradni.

- A szülei mennyire izgulnak egy-egy futamon?

- Eléggé, mivel vannak olyan versenytársak, akik túlságosan agresszívek. Arra is több versenyhétvégén volt már példa, hogy a pilóták kórházban kötnek ki.

- A vezetési stílusának melyik pályák felelnek meg a legjobban?

- A technikás pályákat szeretem, ahol sok kanyar van. Igazából mindegyik futamot kedvelem, nincs köztük olyan, amely gondot okozna számomra. A következő állomás a Salzburgring lesz, ahol tavaly a legjobb időt értem el. Jó eredményeket várok magamtól.

- Mik a célok 2017-től?

- Megismerni az autót, de nem úgy, hogy az utolsó helyekért küzdjek. Szerencsére az Audik elsőkerék-meghajtásúak, amikhez már hozzászoktam, ez előnyt jelenthet. Úgy érzem, meg van hozzá a bátorságom, hogy a dobogóért küzdjek.

Szerző
2015.07.17 07:53

Bővül a Veszprém Aréna, sportcsarnok épül Szegeden és felújítják a Főnix Arénát

Publikálás dátuma
2018.12.10 21:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A kormánybiztos azt mondta, így készülnek a 2022-es kézilabda Eb-re.
Bardóczy Gábor, a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa az MTI összefoglalója szerint a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról beszélt: a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülve
  • a Veszprém Aréna 8500 férőhelyesre bővül,
  • Szegeden 2021 szeptemberére elkészül az új sportcsarnok,
  • és felújítják a Főnix Arénát.
Bardóczy egyebek mellett azt mondta, a Főnix Arénát azért kell felújítani, hogy a 21. századnak megfelelő infrastruktúrát tudjanak biztosítani a sportolóknak. Hozzátette: statikailag, illetve az elektromosságot és a gépészetet is meg kell vizsgálniuk a debreceni létesítményben, de arra is figyelniük kell, hogy 2021-től olyan Európai Uniós direktívák kerülnek bevezetésre, mint például, hogy a felhasznált energia 25 százalékának újrahasznosított energiából kell állnia.   A kormánybiztos a Veszprém Arénáról azt mondta, a legfelső karéjt és a tetőszerkezetet elbontják, és egy következő szint kerül ráépítésre. Bent a lelátórészeket teljes mértékben elbontják, kicsit szélesítik a pályát, és meredekebbek lesznek a lelátók, illetve lesz egy oldalirányú bővítés, ahol most a VIP-szektor található, annak a résznek az eltolása történik meg, hogy beférjen 8 és fél ezer ember. A klubvezetőknek meg kell vizsgálniuk, hogy hová tudják átköltöztetni a csapatot, ha elkezdődik az építkezés. A MOL-Pick Szeged is új létesítményt kap a felső Tisza-parton, a kormánybiztos szerint az együttes ezzel európai színvonalú körülmények közé kerül. „Remélhetőleg 2021 szeptemberére birtokba vehetik, és a 2021/22-es Bajnokok Ligája-szezont már ebben az új, több mint nyolcezer fő befogadására alkalmas csarnokban tudják elkezdeni” – mondta Bardóczy. A veszprémi és szegedi építkezés esetében is úgy készültek a tervek, hogy az aréna mellé munkacsarnok is épül, ahol a felnőtt csapatok és az utánpótlás is edzhet. Ezeket bármilyen más teremsportra is lehet használni majd. A kormánybiztos bejelentése szerint infrastrukturális fejlesztések is kísérik az építkezéseket, melyek közül a szegedi létesítmény esetében már kormánydöntés született arról, hogy az aréna tervezéséhez és a munkálatok elkezdéséhez biztosít a kormány 5 milliárd forintot, illetve van egy kormányhatározat, melyben további 16,2 milliárdot biztosít arra, hogy a szegedi aréna építése megkezdődjön.
2018.12.10 21:34
Frissítve: 2018.12.10 21:44

Vízilabda világliga – Továbbra is százszázalékosak a magyarok

Publikálás dátuma
2018.12.10 19:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hétfőn 24-8-ra győzte le Máltát Szombathelyen.
A magyarok a németek könnyed, 17-9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban diadalmaskodtak 15-8-ra. A hétfői mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét a válogatott, három perc alatt 4-1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően pedig 9-2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában. A folytatásban is magabiztosan növelték előnyüket a hazaiak, a mezőnyjátékosok közül Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált. A magyar válogatott legeredményesebbje Nagy Ádám volt négy góllal, máltai részről Steven Camilleri ötször volt eredményes. Ez volt a nemzeti együttes utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik a válogatott.

Eredmény:

Férfi világliga, 3. forduló: Magyarország–Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3) a magyar gólszerzők: Nagy 4, Manhercz, Pásztor, Jansik 3-3, Pohl, Mezei, Bátori, Német, Kovács 2-2, Vadovics

A magyarok további programja:

január 29.: Németország-Magyarország február 19.: Magyarország-Oroszország március 12.: Málta-Magyarország

Szerző
2018.12.10 19:23
Frissítve: 2018.12.10 19:23