Előfizetés

Egyetlen pozitívum: megvan a továbbjutás

Publikálás dátuma
2015.07.23. 00:58
MTI FOTÓ: Illyés Tibor
Egygólos előnyét igyekezte megtartani hazai pályán a Videoton labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján a Sóstói Stadionban. A székesfehérváriak előző héten Gyurcsó Ádám találatával 1-0-ra diadalmaskodtak a walesi The New Saints otthonában.

A szerda esti mérkőzés nagyobb iramban kezdődött, mint a walesi összecsapás, ám így is inkább a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet miatt volt forró a hangulat. A félidő végén két nagy helyzet adódott a Videoton előtt, de sem Gyurcsó lövése, sem Ivanovszki fejese nem volt veszélyes, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A folytatás is fehérvári „helyzetecskékkel” indult, ám veszélyt egyik próbálkozás sem jelentett, nem úgy a másik oldalon. A 61. percben Wilde fejelt kapura, Szolnoki Rolandnak a gólvonalról sikerült mentenie. A helyszínre kilátogató 3300 nézőnek nem igazán tetszett, amit a Viditől látott: füttyszó kísérte a Fejér megyeiek megmozdulásait.

A 78. percben jött a hidegzuhany: Matthew Williams megszerezte a vezetést The New Saints számára. A bekapott gól valamelyest felpörgette a fehérváriakat, de késő volt az ébredésre, így következhetett a hosszabbítás.

Csak abban reménykedhettünk, hogy a túlórára sikerül összekapnia Bernard Casoninak tanítványait. Hiába volt mezőnyfölényben a Videoton a kapura nem jelentett veszélyt. A hosszabbítás második 15 percében aztán megszületett a hőn áhított fehérvári gól: akárcsak egy héttel ezelőtt ismét Gyurcsó szerezte a gólt.

Végül a Videoton kiszenvedte a továbbjutást. Ez az este egyetlen pozitívuma. Juhász Rolandék a következő körben a fehérorosz BATE Boriszovval találkoznak.

Magyar-román - Augusztus 3-án kezdődik a jegyértékesítés

Augusztus 3-án kezdődik a jegyértékesítés a szeptember 4-én rendezendő Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója alapján a találkozóra négy árkategóriában lehet belépőt venni, a kapuk mögötti szektorokba 3500 forintba kerülnek a belépők, a további három árkategóriába sorolt jegyeket 4500, 8000, illetve 11000 forintért lehet megvásárolni. A VIP Bronz jegyek 15 ezer forintba, a VIP Gold jegyek 25 ezer forintba kerülnek.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a szurkolói kártyával rendelkezők az interneten (https://meccsjegy.mlsz.hu/), a TEX és a Jegymester viszonteladói hálózatában, valamint a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1, 1146) működő Ticket Express jegyirodákban vásárolhatják meg belépőjüket. Ugyanakkor akik nem rendelkeznek szurkolói kártyával, azok csak utóbbi kettőben juthatnak jegyhez személyi azonosításra alkalmas igazolványuk bemutatásával. Nekik fontos tudniuk, hogy azonosításra alkalmas okmányukat a mérkőzésre is el kell hozniuk, a rendezők ugyanis a beléptetéskor elkérik és összevetik a mérkőzésjegyen szereplő adatokkal.

A szeptember 7-én, Belfastban megrendezésre kerülő Észak-Írország - Magyarország Eb-selejtezőre szintén már augusztus 3-tól lehet jegyet váltani.

A mérkőzésre a szurkolói kártya használata nem lesz kötelező, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon névre szóló vouchert vásárolhatnak meg a szurkolók. Az utalványokat a szurkolók a budapesti Syma Csarnokban található Ticket Express jegyirodában személyesen tudják a jegyre cserélni (személyi azonosítás után), vagy a finnországi mérkőzéshez hasonlóan a mérkőzés napján a belfasti Windsor Park stadion vendégpénztárában, kizárólag személyi azonosítást követően. Az UEFA szabályainak megfelelően az MLSZ az átépítés alatt álló stadionba 700 jegyet igényelhet, a belépők ára egységesen 35 font (kb. 16 000 Ft) lesz.

Mindkét vízilabdacsapatnál érem a cél

Mind a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, mind pedig a női nemzeti csapatnak az a célja, hogy érmet szerezzen a pénteken rajtoló vizes világbajnokságon az oroszországi Kazanyban.

Benedek Tibor, a címvédő férfi együttes szövetségi kapitánya a japánok felett a szerdai barátságos mérkőzésen aratott 18-11-es győzelem után tartott sajtótájékoztatón alapelvárásnak nevezte a dobogós helyezést. A szakvezető vb-rajt előtti formáról annyit mondott, hogy a kerettagok bizonyos helyzetekben még mindig nem eléggé érettek, de számos pozitívumot látott a torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Arra a felvetésre, hogy a világbajnoki csoportban három, elvben könnyen verhető rivális vár csapatára, Benedek Tibor úgy válaszolt, hogy ezekre az ellenfelekre is koncentrálni kell, jól, stabilan kell játszani és végig fenntartani a szükséges lelkiállapotot.

Merész András, a világ- és Európa-bajnoki harmadik női válogatott szövetségi kapitánya szintén minimális célként fogalmazta meg az éremszerzést Kazanyban is. "Hogy aztán az az érem milyen színű lesz, az már az álmok kategóriájába tartozik" - mondta a szakember.

Fontosnak nevezete, hogy ha lehet, első legyen négyesében a gárda, de legalább a csoport második helyét szerezze meg, hogy ne fenyegesse veszély a nyolc közé jutást. Ehhez már az első csoportmérkőzésen nagyon hatékony teljesítményre lesz szükség, megfogalmazása szerint a nyitó találkozón áll vagy bukik minden, de ezt a kínaiak is tudják.
Elmondta még, hogy a válogatott tagjainak fizikális felkészülése hibátlanul sikerült, és a csapat hangulata is kiváló.