Meghalt egy idős férfi a 68-ason

Kamionnal ütközött egy személyautó péntek délelőtt a Marcalit elkerülő 68-as főúton, a gépkocsiban ülők közül egy ember meghalt, egy másikat súlyos sérüléssel vittek a mentők kórházba - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a balesetben ketten megsérültek, egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A személygépkocsiban egy idős házaspár utazott. A férfi meghalt, a nő beszorult a járműbe, őt a tűzoltók szabadították ki és a mentők súlyos sérülésekkel, helikopterrel vitték kórházba. A kamion vezetője nem sérült meg. A helyszínelés és műszaki mentés idején a forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban halad.

Szerző

Meghalt két motoros a 6-oson

Balesetben meghalt egy motoros és utasa pénteken Pécsvárad közelében, a 6-os út érintett szakaszát lezárták - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kasza Anett tájékoztatása szerint a motorkerékpár egy személyautóval ütközött össze a főút szilágyi elágazójának közelében, Pécsváradtól néhány kilométerre. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott, vezetője beszorult a roncsok közé. 

A pécsi hivatásos tűzoltók a 6-os út teljes lezárása mellett végzik a műszaki mentést. Az Útinform arról tájékoztatott, hogy a forgalmat a 6544-es, Pécsvárad-Hird összekötőútra terelik.

Szerző

Vádat emeltek a Budapest Airport korrupciós botrányában

Öt ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a Budapest Airport Zrt. 2006-ban kiírt taxipályázatával összefüggésben elkövetett vesztegetés, valamint a cég sérelmére 2006 és 2010 között elkövetett, összesen félmilliárd forintos kárt okozó csalás miatt - közölte a főügyész pénteken.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: az ügy elsőrendű vádlottja a vádbeli időszak egy részében jogi előadóként dolgozott a Budapest Airportnál, szintén vádlott a cég volt jogi igazgatója, a taxitársaság tényleges irányítója és egyik alkalmazottja, valamint egy ügyvéd.

A vádirat szerint a Budapest Airport Zrt. új vezetősége 2006 májusában nyílt pályázatot hirdetett alkalmi, azaz nem rendelt taxiszolgáltatás nyújtására a repülőtér utasainak. A taxitársaság addig is végzett a repülőtéren szolgáltatást, ami jól jövedelmezett, ezért a cég irányítója mindenképpen nyerni akart a pályázaton. Ennek érdekében a tender kiírása után - az ügyvéd közreműködésével - megállapodott a jogi előadóval és a jogi igazgatóval, hogy 11 millió forint fejében segítsék győzelemhez az ő társaságát. 

A jogi előadó és a jogi igazgató ezután az ügyvéden keresztül ellátta a taxitársaság irányítóját belső információkkal, segédanyagokkal, tájékoztatta a többi ajánlat tartalmáról és a belső megbeszélések lényegéről. A vádlottak összehangolt tevékenységének eredményeként a pályázat nyertese ez a cég lett, az érte kapott pénzen pedig a jogi előadó, a jogi igazgató és az ügyvéd osztozott. 

A vád szerint a szolgáltatási szerződés megkötése után a jogi előadó és a jogi igazgató további készpénz ígérete ellenében vállalta: munkáltatójuk, a Budapest Airport Zrt. gazdasági érdekeivel szemben a taxitársaság irányítójának segítséget nyújtanak abban, hogy ne kelljen megfizetnie a szerződésben vállalt szolgáltatási díjat. A két vádlott több millió forint jogtalan előny ellenében abban is közreműködött, hogy a szolgáltatási szerződést a Budapest Airport hátrányára módosítsák. A taxitársaság irányítója azzal is megtévesztette a zrt.-t, hogy alkalmazottja közreműködésével éveken keresztül lényegesen kevesebb fuvart jelentett nekik, mint amennyit ténylegesen teljesített.

Szerző