Előfizetés

Pálvölgyi csapatot hirdetett

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány kihirdette az angliai Bath-ban augusztus 17-én kezdődő olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokságon részt vevő versenyzők névsorát.

A hagyományos egyéni és csapatversenyben - ahol az első nyolc helyezett szerez kvótát - a kapitány a rutinos versenyzőket indítja, míg a váltókban lehetőséget ad a fiataloknak, hogy - mint mondta - szokják a nemzetközi versenyek hangulatát.

Az Eb magyar indulói:

Férfiak: Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence (egyéni és csapatverseny), Demeter Gergely (egyéni induló)
Nők: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara (egyéni és csapatverseny), Szávai Liliána (egyéni induló)
Vegyes váltó: Harangozó Bence, Alekszejev Tamara
Férfi váltó: Harangozó Bence, Málits István
Női váltó: Szávai Liliána, Ormándi Rebeka

Félmilliós büntetést kapott az Újpest

Publikálás dátuma
2015.07.28. 19:00
Fotó: Népszava
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén 500 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a lila-fehér szurkolók kirívó sportszerűtlensége miatt kapott súlyos büntetést a fővárosi klub. Az újpesti drukkerek a hétvégi, Vasas elleni mérkőzésen többször, hosszabb ideig szidalmazták a Ferencvárost, valamint az MTK vezetőjét, Deutsch Tamást, valamint megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik nemzettel, a románokkal kapcsolatban.

Az angyalföldi csapatot 50 ezer forintra büntette meg az MLSZ rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértése miatt. A Vasas kiállított játékosát, Tomislav Pajovicot egy bajnoki mérkőzésre eltiltották.

A szövetség kiemelte, hogy "az OTP Bank Liga 2014-2015-ös idényének tavaszi szezonjában tapasztalt pozitív tendencia az új idényben is folytatódik", az új szezon első fordulóiban ugyanis az fb-nek a korábbinál kevesebb esetben kellett elmarasztaló ítéletet hoznia szurkolói szabályszegések miatt.

Platini ringbe száll a FIFA-elnöki posztért

Publikálás dátuma
2015.07.28. 18:06
Fotó: Shaun Botterill/Getty Images
Minden  bizonnyal jelölteti magát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA)  elnöki posztjára Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke. A Reuters brit hírügynökség a francia sportvezetőhöz közeli  forrásra hivatkozva közölte: néhány napon belül bejelenti, hogy versenybe száll a posztért - írja a Blikk.

A 60 éves Platini mellett a libériai Musa Bility és a brazil  Zico is jelezte, pályázik a tisztségre, míg a FIFA korábbi  dél-koreai alelnöke, Csung Mong Jun vélhetően augusztusban jelenti  be, hogy jelölteti magát. A májusi tisztújító kongresszuson Joseph  Blatterrel szemben alulmaradt Ali bin al-Husszein jordán herceg ugyancsak fontolgatja, hogy ismét megméresse magát a február 26-ra kiírt választáson.

A tisztújításra azért van szükség, mert a május 29-i szavazáson ötödik ciklusára megválasztott Blatter június 2-án lemondott a  posztjáról. Akkor jelezte, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását  kezdeményezi, de az új vezető megválasztásáig ő látja el az elnöki  teendőket.