Előfizetés

Pedofília-gyanú: Szabadlábon védekezik az óvóbácsi

V. J.
Publikálás dátuma
2015.07.30. 19:47
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Megszüntették az előzetes letartóztatását annak az óvóbácsinak, akit tavaly novemberben munkahelyéről vitték el bilincsbe verve – pedofília gyanújával – értesült a Népszava.

Aznap sok rendőr érkezett az óvodába, és ott, szinte mindenki szeme láttára vették őrizetbe a férfit. Tényeket a rendőrség akkor sem közölt, de ismereteink szerint már egy hónapja nyomoztak ellene, az intézményvezető feljelentése nyomán. Eszerint családi jelzés alapján azt vélelmezték, hogy a férfi benyúlt az egyik kislány bugyijába.

Mint akkor megírtuk, a szülők többsége kiállt a pedagógus mellett, aláírásgyűjtést is indítottak érte.

Az óvoda vezetője nem tájékoztatta a fenntartót a feljelentéséről, így korábban nem is értesültek az eljárásról. Azóta már más vezeti az óvodát.

A rendőrség a Népszava kérdésére csütörtökön azt közölte: a rendőrség vizsgálati osztályán szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás a budakeszi lakos ellen. A férfi szabadlábon védekezik. A nyomozás érdekeire tekintettel az ügyben bővebb tájékoztatást viszont nem adhatnak.


A rendőrség később az ügyet megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése. A férfi az előzetes letartoztatásban töltött időért kártérítést kapott.

Kapcsolódó
„Apakacsa nem lehet pedofil!”

Leáll az Ügyfélkapu

A Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun péntek hajnali 01:00 órától 06:00 óráig karbantartás zajlik, így az oldalakat és szolgáltatásokat ez idő alatt nem lehet elérni. Ezzel együtt az oldalak alá tartozó aloldalakat sem lehet megnyitni az üzemszünet alatt – közölte a leállásban leginkább érintett NAV. 

A karbantartás ideje alatt az EKÁER-ben is fennakadások lehetnek, mivel az elsődleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni. Az üzletmenet folytonosság úgy biztosítható, ha az érintett felhasználók tekintetében másodlagos felhasználók létrehozásáról gondoskodnak. A karbantartás jellegéről a NAV nem tudott bővebb információkkal szolgálni lapunknak, a honlapokért felelős Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t pedig telefonon nem értük el.

Tragédia! Felgyújtotta magát az anya

Publikálás dátuma
2015.07.30. 19:34
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Brutális módját választotta az öngyilkosságnak egy fiatalasszony Tiszaalpáron. A nő állítólag két gyermekét is begyógyszerezte - írja a baon.hu.

Szombaton délután hangos kiáltásokra lettek figyelmesek a szomszédok Tiszaalpár egyik utcájában.

Nem sokkal később mentőhelikopter körözött az utca felett, majd le is szállt. Mintegy másfél óra múlva tudott csak a levegőbe emelkedni. A szomszédok elmondása szerint egy fiatalasszony begyógyszerezte az egy és három éves kislányát, majd pedig saját magát is. Ezt követően a nő leöntötte magát benzinnel és meggyújtotta magát.

A mentők, miután stabilizálták állapotát, a pécsi kórházba szállították. A portál információi szerint testének a hetvenöt százaléka megégett, amit már nem bírt elviselni a szervezete és kedden meghalt. A két kislányt is kórházba szállították, de úgy tudják, hogy már hazaengedték őket.