100 éves keresztfát dózerolnak le a kerítés miatt - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.08.01. 13:04
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
A déli határzár építési munkálatai során egy több mint száz éves, 1908-ban emelt útmenti keresztet készülnek ledózerolni Bácsszentgyörgy határában - írja a Hírkép.com. 

A lap szerint eddig sem Szűcs Gergely bácsszentgyörgyi polgármesternek, sem az egyháznak nincs semmilyen kifogása az ellen, hogy e kereszt helyén négy méteres, árammal ellátott kerítés épüljön ideiglenes határzár címén”. Mint fogalmaznak, a kerítés helyét kitűzték, egy hónap múlva, amikorra a szögesdrótnak és kerítésnek itt állnia kell, már nyoma sem lesz a keresztény könyörületességnek, tisztességnek, emberségnek. 

 A lap megjegyzi: „Ez szimbolizálja a legjobban, hogyan törli el apránként jelenlegi kormányunk hazánk múltját és cseréli fel értékeit, szellemi és tárgyi emlékeit politikai hisztijére, és az élén álló vezetők fasiszta gondolatainak kiteljesítésére”.

A Hírkép megkérdezte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bajai esperesi kerületének esperesét, és a település polgármesterét, van-e erről tudomásuk és terveznek-e, tesznek-e valamit ellene, de még várják a választ.

A feszületről készült képeket ide kattintva nézheti meg!

Szerző

Ha teheti, kerülje el a határátkelőt Röszkén!

A Nyugat-Európából szabadságra induló és a visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán szombat délelőtt, a rendőrök Tompa felé terelik a kilépőforgalmat – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Várkonyi Gergely elmondta, a várakozási idő csökkentéséért napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. 

A röszkei határátkelőhelyen várhatóan egész hétvégén erős lesz a forgalom, ezért a szóvivő azt tanácsolja az autósoknak, útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n vagy telefonon a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén, a 30/466-1026-as számon.

Napközben a tompai és az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás, a gyorsabb átlépésért érdemes, a 7 órától 19 óráig nyitva tartó tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerülni. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántón működő átkelő pedig egész nap igénybe vehető.

Szerző

Kiderült, mennyit fizetünk a miniszterek luxusautóiért

Publikálás dátuma
2015.08.01. 11:21
Illusztráció: Thinkstock
Átlagosan több mint 800 ezer forintba került az adófizetőknek egy minisztériumi autó megtankolása és szervizelése hat hónap alatt - írja a Blikk Varga Mihály gazdasági miniszter válaszai alapján.

Összességében több mint 120 millió forintot autóztak el a miniszteri vezetők az idei év első felében, és ebben nincsenek benne a külügyminiszté­riumi fejesek költségei, mivel ők nem válaszoltak az erre vonatkozó kérdésekre. Az állami vezetők ezen időszakban átlagosan közel 20 ezer kilométert mentek fejenként a hivatali autókkal, ez azt jelenti, hogy egy államtitkár vagy helyettes államtitkár akár negyvenszer is megtehette oda-vissza a Budapest–Bécs távolságot. 

Az állami vezetők autóparkja túlnyomó részt Škoda Superbekből áll, van néhány Octavia, Audi, Passat és VW Multivan. A legkirívóbb és alighanem a legdrágább autója Szijjártó Péter külügyminiszter helyettesének, Szabó László parlamenti államtitkárnak van, aki egy 2014-ben gyártott luxus-Mercedes terepjárót hajthat. Míg a miniszterek és államtitkárok 8,5 milliót érő Superbeket kaptak, addig Szabó László Mercedes ML 350 típusú autócsodája alapáron 17 millió forint, de extrákkal megközelítheti a 30 millió forintot is. 

Szabó után Szijjártónak van a legjobb autója, aki egy vadonatúj Volkswagen Multivanra cserélte le Superbjét májusban. A külügyminiszter így már ugyanolyan autóval jár, mint például Orbán Viktor miniszterelnök vagy Rogán Antal frakcióvezető, de ilyen modellt vezet a kormányfő nem hivatalos tanácsadója, Habony Árpád is - írja a lap.

Szerző