Kiderült, miért zárták ki teniszcsillagjainkat

Publikálás dátuma
2015.08.02. 18:05
A wimbledonri győztes Gálfi Dalma és Stollár Fanny. Fotó: instagram
Szombaton kiderült, hogy az U18-as női és fiú csapatból is kizárt a Magyar Tenisz Szövetség két-két játékost. A szervezet most közleményben indokolta meg a döntést.

Kizárta a Magyar Tenisz Szövetség az U18-as válogatott keretéből az idei wimbledoni lánytornát megnyerő Stollár Fannyt és Gálfi Dalmát, illetve két fiút is, Szintai Dávidot és Valkusz Mátét, akik „viselkedése sportemberhez nem volt méltó, főleg nem egy olyan eseményen, melyen a hazájukat képviselték” – írta szombaton a huntennis.hu.

A hír napvilágra kerülése után mindenki találgatott, mi állhat az ügy hátterében, végül Richter Attila főtitkár tette tisztába a dolgokat.

Az Eb-keretből zárták ki őket

 "Ki szeretném emelni, hogy Szintai Dávidot kivéve a játékosokat nem a válogatottságból, hanem az Eb-re utazó csapatból zárta ki az MTSZ. Mindhárom játékos továbbra is az MTSZ kiemelt válogatottjának tagja, továbbra is bízunk a játékosokban" - mondta a főtitkár.

Tiszteletlenek voltak a sportolók

"Pályán kívüli esetekről beszélünk, amikor egyesek elvetették a sulykot. Elsősorban olyasmire kell gondolni, hogy a játékos nyíltan felülbírálta az edző utasítását, vagy a korábban a játékos edzőjével, stábjával egyeztetett programot, menetrendet önállóan megváltoztatta. Úgy gondoljuk, hogy egy profi sportoló értekrendjében elfogadhatalan, hogy többször késik edzésről, nyíltan felülbírálja az edző utasításait és az edzésmunkát megtagadja. Tiszteletlen megnyilvánulások is történtek. Az esetet az érintetekkel közös megbeszélésen tisztáztuk, az ügyet lezártnak tekintjuk, a spotolókat továbbra is maximálisan támogatjuk" - idézi a közlemény Richtert.

Rossz példát mutattak a fiataloknak elődeik

Richter azt is hozzátette, hasonló vétségek korábban is előfordultak, de a sportág nehéz helyzetéből fakadóan sokkal többet elnéztek az eredményes játékosoknak, mint egyébként szabad lett volna. Szerinte a mostani fiatalok úgy nőttek fel, hogy azt tapasztalták: elődeik akár sokkal durvább dolgokat is megúsztak következmények nélkül.

Felelősséggel jár a válogatottság

"A másik oldalat is figyelembe vettük és tudjuk, hogy mennyire nehéz olyan 16-18 esztendős játékosoknak, akik évek óta felnőtteknek való munkát végeznek, felnőtt módon utaznak és élnek. Óhatatlan, hogy nagyobb önállósághoz vannak szokva, amelyet egy-egy válogatott eseményen (például Európa-bajnokság, ifjúsági olimpia) nehéz összeegyeztetni az edzői felügyelettel. A Magyar Tenisz Szövetség számára mindig kiemelt fontossággal bírt, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat. Ezt teszik eredményességük révén az egyéni versenyeken is, ám azon kevés alkalom során, amikor a hazájukat képviselve Eb-n, vébén vesznek részt, tudják menniyre fontos a címeres mez tisztelete, ezért lényeges, hogy megértse mindenki, hogy milyen felelősséggel jár együtt a válogatottság" - magyarázta Richter.

Szerző
Frissítve: 2015.08.02. 18:29

Az olasz pólósokkal játszanak Benedekék

A várakozásnak megfelelően az olaszokkal találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokság negyeddöntőjében.

Az olasz együttes Görögország és az Egyesült Államok legjobbjai mögött csak harmadik lett csoportjában, így játszania kellett a legjobb nyolc közé kerülésért, s Alessandro Campagna tanítványai magabiztos győzelmet arattak a kanadaiak felett.

Benedek Tibor együttese júniusban a világliga bergamói szuperdöntőjének helyosztóján 10-5-re legyőzte az olasz válogatottat, a két csapat júliusi összecsapásán, a margitszigeti Vodafone Kupa zárómérkőzésén viszont a vendégek nyertek 8-6-ra.

A keddi negyeddöntős mérkőzés magyar idő szerint 19.10 órakor kezdődik.

Eredmények:

a negyeddöntőbe jutásért:
Olaszország-Kanada 8-2 (2-0, 1-1, 2-1, 3-0)

később:
Brazília-Egyesült Államok 16.30
Kazahsztán-Montenegró 17.50
Dél-afrikai Köztársaság-Ausztrália 19.10

a 13-16. helyért:
Oroszország-Kína 14-11 (2-1, 4-4, 1-2, 3-3 - 4-1) - ötméteresekkel  
Japán-Argentína 14-6 (4-0, 2-2, 4-2, 4-2)

Szerző

31 éremmel zártunk Los Angelesben

A magyar küldöttség 31 arany-, 30 ezüst- és 20 bronzérmet szerzett a speciális olimpia vasárnap zárult nyári világjátékain Los Angelesben.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tájékoztatása szerint az 58 magyar versenyző 14 sportágban állt rajthoz a július 25-én kezdődött viadalon, amelyen több mint 170 országból mintegy 7000 sportoló vetélkedett. A legutóbbi ilyen játékokon, Athénban 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet gyűjtött a magyar csapat.

Szerző