Előfizetés

Kiesett a Videoton

Publikálás dátuma
2015.08.05. 23:53
Paulo Vinicius és Alhassane Soumah, a Videoton játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában vívott
Nem sikerült a bravúr a Videotonnak a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. Egy héttel azután, hogy a fehérváriak otthon 1-1-et játszottak a fehérorosz BATE ellen, idegenben 1-0-ra kikaptak, ezzel kiestek a BL további küzdelmeiből, s az Európa-liga rájátszásában folytathatják.

Halvány reményekkel utazott a Videoton csapata a BATE Boriszov otthonába. A fehérorosz csapat komoly tényező az európai kupaporondon, a 2008/09-es szezon óta egy idény kivételével mindig eljutott a BL-, vagy legalább az Európa-liga főtáblájára. Az első játékrészben a hazaik teremtettek komoly helyzeteket, a 21. percben a Vidi-kapus, Branislav Danilovic hárította bravúrral a szerb válogatott Filip Mladenovicnak az öt méterről rálőtt labdáját. Negyvenöt perc után nem sikerült a fehérváriaknak eltalálniuk a 13 ezer fős stadionban közel teltház előtt pályára lépő hazaiak kapuját.

A szünet után hiába játszott bátran a Videoton, a 60. percben megkapta második sárga lapját is a fehérvári Kees Luijckx, aki az előző találkozón öngóljával keserítette el a magyar szurkolókat. Rögtön jöttek is a BATE-helyzetek, Maksim Zhavnerchik egészen kapufáig jutott hét perccel a kiállítás után, majd 82. percben egy fejesből megszerezték a vezetést is a magyar válogatott játékossal véletlenül sem összekeverendő Nemanja Nikolic lévén, így 2-1-es összesítéssel kiejtették a Vidit.

Tavaly szintén a BL-selejtező 3. fordulójában esett ki a Debrecen, akkor is a fehérorosz csapat volt az ellenfél. A Videoton ezzel a kisebb európai kupasorozat rájátszásában, az EL-ben folytathatja.

Hosszú Katinka nem jutott be a döntőbe a vizes vb-n

Szilágyi Liliána a harmadik legjobb idővel bejutott a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a kazanyi vizes világbajnokság szerdai napján, ugyanez viszont nem sikerült Hosszú Katinkának, aki 13. lett összesítésben.

Az első elődöntőben rajtolt a hétfői 200 méter vegyest világcsúccsal nyerő Hosszú. A szám kétszeres vb-bronzérmese - aki kevesebb mint fél órával a neki ötödik helyezést hozó 200 méteres gyors fináléja után szállt ismét medencébe - láthatóan fáradtabban mozgott, és csak hatodik lett 2:08.91 perces idővel.

"Próbáltam keményen úszni, de ennyi volt ma bennem. Bár lehet, hogy ez jobb így, mert holnap pihenhetek egy napot. A 200 hát és a 400 vegyes viszont még hátra van, amik nagyon erős számaim" - mondta Hosszú az M4 Sportnak.

Szilágyi, a szám ifjúsági olimpiai bajnoka viszont végig remekül bírta, és bár az elején a mezőny hátsó részében haladt, a hajrában feljött harmadiknak, és a teljes rangsorban is ebben a pozícióban végzett. Időeredménye 2:07.05 perc lett, alig hat századmásodperccel maradt el egyéni csúcsától.

 "Még volt bennem, mert nem jöttek ki azok a technikai elemek, amelyeket az edzőmmel, Turi Györggyel gyakoroltunk - nyilatkozta Szilágyi az MTI-nek. - Nagyon boldog vagyok, hogy van lehetőségem úszni még a nagyokkal."

Cseh László világbajnok lett Kazanyban - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.08.05. 19:05
FOTÓK: Streeter Lecka/Adam Pretty/Getty Images
Cseh László aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban a kazanyi vizes világbajnokság szerdai versenynapján. Az egriek úszója 1:53.48 perccel diadalmaskodott úgy, hogy a harmadik forduló után átvette a vezetést, és remekül hajrázva már nem engedte át az első helyet másnak. Cseh, aki 50 méter pillangón hétfőn bronzérmet nyert a tatár fővárosban, 2005 után szerzett újra világbajnoki címet.  A képre kattintva galéria nyílik!

"Ez volt az az út, amit nekem választanom kellett, a verseny megmutatta, hogy jó döntést hoztam, jól sikerült, és ezek után is jó lesz" - nyilatkozta a finálét követően Cseh László, aki tavaly decemberben szakított Turi Györggyel, és tért vissza gyerekkori edzőjéhez, Plagányi Zsolthoz.

"Másfajta edzés, másfajta technikai felkészülés, nehéz teljesen jól megfogalmazni, de január óta új életem van" - tette hozzá a Kazanyban tizedik (50 méter pillangó), majd tizenegyedik vb-érmét is begyűjtő Cseh. Megjegyezte, az, hogy ötvenen gyors, 200 méteren pedig állóképes, azt jelenti, hogy a kettő között, azaz a 100 méter pillangón még "lehet valami jó is", amire azért még fel kell készülnie.

Cseh legutóbb tíz évvel ezelőtt a montreali világbajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokán, akkor 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. "Nagyon messze van az már, az ember szinte el is felejtette, milyen esélyesként a medencébe ugrani, mindenesetre elég jól hangzik, hogy tíz év után nyertem, ez olyan szép nagy idő, de azért remélem, a következőre nem kell ennyit várni."

Cseh hozzátette, mostanában jobban fókuszál a pillangóra: "A vegyest néha jobb elengedni, régóta úszom már, jól tettem, hogy kihagytam a reggeli 200 vegyest, azt hiszem, ha elvállalom, akkor nem lett volna meg ez a döntő." Cseh kiemelte, tudatosan mondta, hogy esélyes: "Talán jobb időre is képes lettem volna, de egy döntő arról szól, hogy meg kell nyerni, nem pedig az időről."

Cseh László a magyar csapat negyedik medencés érmét szerezte meg Kazanyban, mivel hétfőn Hosszú Katinka megnyerte a 200 vegyest, Kapás Boglárka pedig kedden harmadik lett 1500 gyorson.