Együtt: és hova tűnik a középosztály?

A Fidesz-KDNP-kormányok intézkedései miatt jelentősen csökkent a középosztály jövedelme, a rászoruló családok kevesebb támogatást kapnak, mint korábban, és az adórendszer kiszámíthatatlansága is árt a családoknak - figyelmeztet közleményében az Együtt. 

A dokumentum a Fidesz-frakció szóvivőjének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Dunai Mónika arról beszélt: jövő januártól az érintetteknél évente, gyermekenként 2500 forinttal emelkedik az adókedvezmény havi összege, így 2019-ben a kétgyermekesek összesen havi 40 ezer forinttal csökkenthetik majd adójukat. A szóvivő szerint az új családi adókedvezmény 350 ezer családnak jelent többletjövedelmet, az átlagkeresetűek akár évi 114 ezerrel, a minimálbéresek 85 ezer forinttal többel számolhatnak jövőre.

Az Együtt azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a Fidesz által bevezetett egykulcsos adórendszer jelentősen csökkentette a középosztály jövedelmét, a rászoruló családok legtöbbje pedig ma kevesebb támogatást kap, mint korábban bármikor. Az elmúlt éveket a magyar középosztály folyamatos gyengülése jellemzi. A Fidesz-KDNP-kormány nem jól és nem elég pénzt költ a családok támogatására, az adórendszer kiszámíthatatlan, a különadók szolgáltatók általi áthárítása és a forint folyamatos gyengülése a minimális többletjövedelmet is kiveszi a családok zsebéből - fogalmaznak.

Az ellenzéki párt szerint akkor lesz Magyarországon újra gyarapodás, akkor erősödik a középosztály és akkor csökken a szegénység, ha igazságos adórendszert vezetnek be. A családtámogatások területén pedig minden családformát támogató politikára volna szükség - teszik hozzá.

Szerző

Eltemették Lazarovits Ernőt

A Farkasréti zsidó temetőben tegnap helyezték végső nyugalomra Lazarovits Ernőt, a Mazsihisz volt külügyi vezetőjét, a Zuglói körzet egykori elnökét.

A holokauszt-túlélő és több nemzetközi kitüntetés birtokosa hosszas betegség után 2015. augusztus 7-én hunyt el. Professzor dr. Lazarovits Ernő temetésén mások mellett részt vett Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezetője, Zoltai Gusztáv, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadója és Karácsony Gergely Zugló PM-es polgármestere.

Szerző

Nem látszik a vége a kánikulának

Publikálás dátuma
2015.08.10. 18:00
Illusztráció/Thinkstock
Izlandon egész elviselhető, ott délután max. 13 fokot mérnek, ám  szárazföldünk középső és délkeleti tájain kevés a felhő, és sokat süt a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig sokadik napja az ilyenkor megszokottnál több fokkal magasabb, a délutáni órákra többnyire 32 és 37 fok közé melegszik fel a levegő. És egyelőre nem látni a végét.  

Kedden a kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet mellett túlnyomóan napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 19-22, napközben 33-37 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán ismét sok napsütés, eső nélkül, mérséklet légmozgással.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul.

Csütörtökön sok napsütés, csapadék nélkül, legfeljebb kis szellőcskékkel. sem valószínű. Hajnalban 21.15, napközben 36 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken - a változatosság kedvéért - sok napsütés, csapadék nélkül, mérséklet széllel.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul.

Szombaton sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 22, napközben 36 fok körül alakul a hőmérséklet. 

Szerző