Célkeresztben a kun-mediátoros Marcsika?

Publikálás dátuma
2015.08.12. 10:06
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A Magyar Nemzet információi szerint már nyomon vannak a rendőrök a felszámolás előtt álló karcagi Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő vezetője, Dobrai Sándorné ügyében. Ez azt jelentheti, hogy a hatóságok már tudják vagy legalább is sejtik, melyik országban bujkál „Marcsika”, de a pontos tartózkodási helyéről még nincsenek információk. 

Korábban Karcagon az a hír terjedt el, hogy Dobrai Sándorné Mexikóban bujkál, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg, ahogy más „tippeket” sem kommentál a rendőrség. Ami biztos, hogy az immár négy hónapja szökésben lévő Dobrai Sándorné jelenleg is szerepel az Interpol körözési listáján, azaz nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene.

Sok függ attól, hogy az egykori cégvezetőt végül hol fogják el. Ha olyan országban akadnak rá, amelynek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, akkor itthon nem fogják tudni felelősségre vonni. Ha viszont van ilyen egyezmény és el is fogják Dobrainét, akkor is meglehetősen hosszadalmas eljárás és jogsegély keretében érkezhet csak haza.

A szökésben lévő Dobrai Sándorné az eddigi adatok szerint csaknem ezer embert károsított meg piramisjátékra hasonlító módszerrel, a kár meghaladhatja a 10 milliárd forintot, sőt, egyes becslések a 20 milliárdos kárértéket sem tartják kizártnak.

Szerző

A vád: illegális állatviadal

Publikálás dátuma
2015.08.12. 07:15
FOTÓ: EP/THINKSTOCK
Egy Verpelét melletti tanyán éveken át tartottak tiltott állatviadalokat, melyek szervezése, és az azon való részvétel miatt hat ember ellen emelt vádat az ügyészség. Az I. rendű vádlott még 2006-ban vette meg azt a külterületi ingatlant, ahol az istállóépületben 2009-től évente legalább 3-4 alkalommal állatviadalokat tartott, valamint ott tenyésztette azokat a pitbull és staffordshire fajtájú kutyákat is, melyeket a küzdelemhez a legalkalmasabbnak talált, közölte a megyei főügyészség sajtóközleményben.

A viadalok szervezésében a II. rendű és a III. rendű vádlottak is részt vettek, közreműködtek a kutyák összeengedésében, illetve a véres küzdelmek során az állatokat folyamatosan harcra buzdították. A telepen tartott nagyszámú kutya tipikusan ebek közötti verekedés során jellemző sérülésektől szenvedett: egyebek mellett a fogaik letörtek, csontjaik eltörtek, ízületeik károsodtak, sebesüléseiket pedig az I. rendű vádlott csupán házilagosan látta el. Mindez alkalmas volt arra, hogy a kutyák maradandó egészségkárosodását, különös szenvedését, sőt pusztulását okozza.

Az Egri Járási Ügyészség - részben folytatólagosan elkövetett - tiltott állatviadal szervezésének bűntettével, valamint állatkínzás bűntettével vádolja az azóta szabadlábra került hat férfit. A bűncselekmények halmazati büntetési tétele négy és fél évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű, a II. rendű és a III. rendű vádlottakkal szemben főbüntetésül végrehajtandó, míg a további három vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, kobozza el a helyszínen lefoglalt 36 ebet, és 280 000 forint fogadási összeget, valamint egyetemlegesen kötelezze a vádlottakat a nyomozás során keletkezett több mint 700 000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Szerző

Gyilkosság egy budapesti idősek otthonában

Publikálás dátuma
2015.08.11. 18:57
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában - erősítette meg a rendőrség kedd délután.

Az Origo számolt be arról, hogy múlt kedden egy budapesti intézményben egy ápoló követte el a gyilkosságot, aki "csaknem" megölt egy másik embert is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy személlyel szemben.

A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban bővebb tájékoztatást jelenleg adhatnak - tették hozzá.

Szerző