Előfizetés

Csóka Nándor bronzérmes

Bronzérmes lett a bulgáriai Szamokovban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon az 52 kilogrammban szereplő Csóka Nándor, miután a pénteki elődöntőben egyhangú pontozással kikapott a hazai közönség előtt szereplő Daniel Aszenovtól.

A 18 esztendős, Eb-újonc Csóka remekül helyt állt az előzetesen esélyesebbnek tartott, első helyen kiemelt Aszenovval szemben. A három háromperces menetből álló összecsapás kiegyenlítettnek tűnt. A három pontozó közül egynél 30-27-re, kettőnél pedig 30-26-ra nyert Aszenov.

Csóka a magyar csapat egyetlen érmét nyerte a kontinensviadalon. A magyar ökölvívó azzal, hogy a legjobb hat közé került, indulhat az októberi világbajnokságon.

Ezzel a magyarok befejezték szereplésüket a vb-n. Csóka bronzérme előtt a 64 kilogrammos Nyéki Georgián negyeddöntős volt, Ungvári István (49 kg), Herczeg Norbert (56 kg), Bacskai Balázs (69 kg) és Harcsa Norbert (81 kg) a 16 között búcsúzott, míg Gálos Roland (60 kg) és Sávoly Gergő (91 kg) nem jutott nyolcaddöntőbe.

A hétvége még húzós lehet

Publikálás dátuma
2015.08.14. 21:12
Illusztráció/Thinkstock
Szombaton többórás napsütés várható, helyenként lehet zápor, zivatar. A szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 22, napközben 36 fok körül alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd többször megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar előfordulhat, sőt jégeső is lehet.  Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok körül alakul.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, eső, zápor, zivatar is lehet.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 29 fok körül alakul.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, eső, zápor, zivatar várható, a szél északnyugatira fordul, és   megerősödik. Hajnalban 18, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán ismét gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, a kevés napsütés mellett, esőre, záporra kell számítanunk. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul.

Csütörtökön is jobbára felhős idő lesz, kevés napsütés valószínű, ellenben további esők, záporok lehetnek. Hajnalban 16, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hihetetlen szerencséje volt az újraélesztett férfinek

Publikálás dátuma
2015.08.14. 20:32
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Újra kellett éleszteni egy idős férfit csütörtökön az egri strandon. Az esetről a Hírlap is beszámolt, ám akkor még nem tudtuk, milyen szerencséje volt a medence lépcsőjén eszméletét vesztő férfinak - írja a heol.hu.

Az egri Markhot Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályának három ápolónője: Hangácsi Andrea, Szabó Lilla és Rigó Jánosné ugyanis épp ott fürdött, ahol a férfi rosszul lett.

– A legnagyobb melegben, dél körül figyeltünk fel arra, hogy egy idősebb férfi, aki a „gombás” medence lépcsőjén üldögélt, rosszul van. Epilepsziás rohamnak véltük, odamentünk, kihúztuk a vízből, de a görcsroham után nem kezdődött meg az epilepsziára jellemző tisztulás, s nem volt tapintható pulzusa a férfinak, azonnal cselekedtünk.

A rutinos sürgősségis ápolónők segítséget kértek a strand úszómesterétől, ballont kértek és késlekedés nélkül megkezdték a férfi lélegeztetését és a szívmasszást. Egymást váltva küzdöttek a férfi életéért, s a mentésbe időközben egy szintén a strandon fürdőző nyugdíjas mentőápoló, egy szlovák orvos, valamint a strandon dolgozó úszómester is bekapcsolódott. Hamar előkerült a termálfürdő defibrilátora, s mivel orvos is volt a helyszínen, használni is tudták. Így történhetett, hogy mire a mentők megérkeztek, már újra volt pulzusa a férfinak, tudatánál volt, bár erősen zavart állapotban.

A teljes cikket itt olvashatja.