Lázártól kapott ultimátumot L. Simon

Publikálás dátuma
2015.08.17. 07:13
Fotó: Népszava
Szabaduljon meg céges érdekeltségeitől, erre immár közleményben szólította fel parlamenti államtitkárát a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János tegnap azt írta: "Nagyra értékelem L. Simon László államtitkár úrnak a Miniszterelnökségen végzett munkáját, ugyanakkor már neki is jeleztem azt az álláspontomat, hogy aki állami vezető lesz, az akkor teszi a legjobbat, ha megszabadul minden valós befolyást jelentő gazdasági érdekeltségétől.

A jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak! Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet".

Lázár a csütörtöki Kormányinfón már megüzente ezt az államtitkárnak, aki borai mellé barackmagot is ajánlott, amelyet rákellenes, méregtelenítő, májtisztító és látásjavító hatása miatt javasolt a fogyasztóknak. A bökkenő, hogy ezt senki nem bizonyította és effajta minősítéseket szigorúan tilos ráírni az élelmiszerekre. Amikor mindez kiderült, L. Simon az RTL Klubanak letagadta, hogy bármi köze lenne a céghez, az ugyanis felesége tulajdona. Csakhogy a cégadatokból és a vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy nagyon is az övé. Lapunk pénteken megkérdezte a Miniszterelnökségtől, megválik-e cégeitől az államtitkár, erre azonban eddig nem válaszoltak.

Az RTL Klub híradója szerint ugyanakkor Lázár János is érdekelt két cégben: egy kolozsvári erdőgazdálkodási és egy hódmezővásárhelyi mezőgazdasági vállalkozásban.

Szerző
Témák
Lázár L. Simon

Lékó-Li Csao - A magyar nagymester kikapott

Lékó Péter vereséget szenvedett a kínai Li Csaótól a Szegeden zajló sakk párosmérkőzés harmadik partiján, így ellenfele vezet 2-1-re.

A viadal honlapja szerint a vasárnapi mérkőzésen a világranglista 33. helyén álló Lékó sötéttel két gyalog hátránynál, a 43. lépésben adta fel a küzdelmet. A hatjátszmás párharc következő partija kedden 15 órakor kezdődik, akkor a 26 éves, a világranglistán 14. Li lesz sötéttel.

A párosmérkőzés csütörtökig tart, ha döntetlenre végződik, két rapid játszma következik. Amennyiben a játékosok akkor sem jutnak döntésre, "hirtelen halál" jön, amikor a világosnak öt, a sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de a sötéttel játszónak elegendő a döntetlen a végső sikerhez.

Szerző
Témák
Lékó-Li Csao

Késnek a vonatok a Budapest-Miskolc vonalon

Elromlott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc, valamint a Budapest-Füzesabony-Eger vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap délután.

A közlemény szerint Rákos és Pécel között mindkét vágányon elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, továbbá a nyíltvonalon található sorompók sem működnek. A vasúti átjárók előtt a vonatok legfeljebb óránként 15 kilométeres sebességgel haladnak a biztonság érdekében, ez lelassítja a vonatközlekedést a Rákos és Pécel közötti vonalszakaszon. 

Az érintett vonalon utazók legalább félórás késéssel számoljanak.

Szerző
Témák
késés MÁV