Piros-fehér-zöld ládákban a román dinnye - 21 tonna gyümölcs zár alatt

Publikálás dátuma
2015.08.17. 12:28
Illusztráció/Thinkstock
Átcímkézett dinnyét foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei a Nagykálló környéki felvásárló telepen és megtiltották a gyümölcs forgalomba hozatalát.

A NÉBIH közleménye szerint közérdekű bejelentésre jelentek meg a szakértők a telepen, ahol átcsomagolás közben érték tetten a vállalkozót: két kamion román származású dinnyét egy áruházlánc piros-fehér-zöld trikolórral ellátott kartonjaiba rakodták át. Az addig kiszerelt, mintegy 21 tonna görögdinnye hatósági zár alá került. A szakemberek elrendelték a tétel forgalmazási, szállítási és felhasználási tilalmát.

Az idei évben ez volt az első feltárt átcsomagolásos eset. A termék eredetének meghamisításával megszűnik a nyomonkövethetőség, amely az egyik legsúlyosabb élelmiszerlánc-biztonsági szabálysértés, ezért a zöldség-gyümölcsforgalmazó több millió forintos bírságra számíthat.

Közölték továbbá, hogy eddig országosan 469 forgalmazóhelyen 496 tételt ellenőriztek, 17 esetben merült fel kifogás, kettőnél volt gond a minőséggel, míg a többinél jelölési hibák akadtak, ezért az ellenőrök több mint 1 millió forint értékben szabtak ki bírságot.

Szerző

Újabb családi dráma: lelőtte apját, majd öngyilkos lett

Publikálás dátuma
2015.08.17. 10:22
Illusztráció/Getty Images
Vasárnap reggel a járőrök Bócsa térségében, az 54-es számú főút melletti bekötőúton egy gépkocsiban találtak egy holttestet. A helyszíni szemle megállapította, hogy a halált "idegenkezűség" okozta, a sértett lövés áldozata lett - írja a police.hu.

A rendőrök a halott férfi fiát bócsai tanyájuk közelében szintén lőtt sérüléssel találták meg, életét a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem sikerült megmenteni. A 34 éves férfi - aki mellett megtalálták az engedéllyel tartott sörétes fegyverét - öngyilkos lett. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a fiú lelőtte az apját, majd maga ellen fordította a fegyvert. 

A családi dráma háttere egyelőre nem ismert.

Szerző

Üldözték a rendőrök - Balesetet szenvedett a menekültek autója

Egy autós üldözést követően négy szír állampolgárt találtak a rendőrök egy autóban Kiskunfélegyházánál; a jármű sofőrjét még keresik.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: Röszke külterületén a járőrök ellenőrizni akartak egy személyautót, de az nem állt meg, hanem Budapest irányába tovább hajtott. A Csongrád megyei rendőrök követték az autót egészen Kiskunfélegyházáig, ahol a jármű nekiütközött egy oszlopnak. A sofőr ekkor elmenekült, de az általa szállított négy szír menekült a járműben maradt. Jelenleg a Csongrád- és a Bács-Kiskun megyei rendőrök közösen keresik a sofőrt, aki ellen jogellenes tartózkodás elősegítésének vétsége miatt indulhat eljárás - tette hozzá a szóvivő.

Szerző