Előfizetés

Szörnyethalt az ütközéstől a motoros (fotók)

Publikálás dátuma
2015.08.23. 21:08
MTI Fotó: Lakatos Péter (részlet)
A helyszínen életét vesztette egy motoros, amikor összeütközött egy autóval vasárnap a főváros XVI. kerületében - közölte a rendőrség saját honlapján.

 

 MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

A közlemény szerint a baleset a Szabadföldi út 12. szám előtt történt.  A helyszínelés idejére  a rendőrök a Szabadföldi utat lezárták.

 MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

 

Diplomata lesz a volt MTVA-vezér?

Publikálás dátuma
2015.08.23. 20:40
Szabó László Zsolt . FOTÓ: Népszava
Újra diplomáciai pályára léphet Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) volt vezérigazgatója, aki augusztus 15-ével távozott posztjáról - értesült a Népszabadság.

Kormánypárti forrásaik szerint Szabó hazánk ankarai nagykövetségén kaphat vezető állást, de erről még tartanak az egyeztetések. A volt MTVA-vezér az első Orbán-kormány idején már dolgozott a Külügyminisztériumban: miután 2001 elején lemondott az MTV elnöki posztjáról az akkori Orbán-kormány Ausztráliába küldte kulturális attasénak. A 2002-es kormányváltás után Kovács László külügyminiszter rendelte haza, mert az MTV felügyelőbizottságának feljelentése nyomán a rendőrség nyomozást indított több MTV-s ingatlan eladása és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A Fővárosi Főügyészség végül 2003-ban megszüntette a nyomozást.

A lap szerint Szabó utódjáról egyelőre nincs döntés, de több vezető fideszes politikus is a jelenlegi megbízott vezérigazgató, Vaszily Miklós véglegesítését valószínűsíti. Az új vezetőnek nagy szüksége lesz gazdasági tapasztalataira, mert a közmédia idei több mint 80 milliárd forintos büdzséje kevésnek bizonyulhat, mivel az M1 és az M4 Sport rengeteg pénzt emészt fel. Előbbinél a folyamatos élő műsor előállítása kerül sokba, a sportadóra pedig csak eddig már 5,4 milliárdot költött az állam. Emellett az MTVA évi 3,5 milliárd forintot fizet az NB1-es meccsek közvetítéséért, a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek közvetítési jogai pedig 2018-ig 4,5 milliárd forintba kerülnek. A Forma-1-es futamok közvetítési joga szintén milliárdos tétel az adófizetők számára.

Már nem zuhan a Jobbik?

Az ország majdnem háromnegyede elégedetlen a kormánnyal - állítja a Publicus Intézet. A Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 6 és 12 között, 1100 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a Fidesz az elmúlt két hónapban mért mélypontjához képest egy százalékpontot ugyan erősödött, és 22 százalékos a támogatottsága, ám ez nem jelent szignifikáns változást.

A kiábrándulásból azonban a baloldal nem profitál: az MSZP szavazóinak száma ebben a hónapban sem változott, a párt továbbra is 10 százalékon áll. Gyurcsány Ferenc pártja, a DK a választók 3 százalékának támogatását tudhatja magáénak, azaz még mindig a mérési hibahatáron belül mozog. Nincs ez másképp a szintén 3 százalékos népszerűséget produkáló LMP-vel sem, míg az Együtt épphogy mérhető. A Jobbik eróziója eközben megállt, a párt támogatottsága a múlt hónaphoz képest nem változott, 13 százalékos.