Ezért álltak le a médiahatóság oldalai

Műszaki okok miatt várhatóan szerda reggelig nem érhetőek el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapjai, szakrendszerei és nem működnek a vezetékes telefonvonalak - tudatta a szervezet kedden.

A hiba hátterében egy trafóház kiégése áll, amelyben megrongálódott egy kábel. Kijavításán és az alternatív útvonal kiépítésén már dolgoznak a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az NMHH internet- és hálózati szolgáltatója munkatársai.

Szerző

Banktitkot sértett az MNB?

Publikálás dátuma
2015.08.25. 17:00
FOTÓ: Népszava
A LMP is bekapcsolódott tegnap a jegybank és a Magyar Nemzet között folyó csatározásba, ugyanis a párt közleményben jelezte, feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank ellen. A vád banktitok megsértése, személyes adattal visszaélés, mivel az MNB engedély nélkül hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzet egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét.

Az MNB honlapján augusztus 24.-én megjelent bejegyzésében ugyanis az olvasható, hogy: „A Simicska-lap mai állításai mögött a cikket jegyző újságíró egyéni hitelfelvétele, tájékozatlansága és vélt sérelmei állnak, amelyeket a napilap megpróbál – hamisan – általános gyakorlatként beállítani.” A közlemény a Magyar Nemzetben megjelenő „Háttérhatalom befolyásolja az MNB-t?” című, a jegybak lízingcégekkel kapcsolatos erőtlen fellépését bíráló cikkre volt reakció.

A jegybank lépése hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat – figyelmeztet az LMP. Az ellenzéki párt továbbá kifogásolja azt is, hogy a jegybank a forint gyengülésén és a devizahitelesek megkárosításán elért több százmilliárdos hasznot "oktatási" alapítványokra, irodaházakra, festményekre, kastélyok megvásárlására költi. A mulasztások és hibák cáfolatával (…) nem is próbálkozik, a pazarló működés ésszerűbbé és átláthatóbbá tételére sem tettek lépéseket. Ehelyett csak a bajokat szóvá tevő újságírók, állampolgárok fenyegetésére futja - írja az LMP.

Korábban írtuk: Helyreigazítási pert indít a Magyar Nemzeti Bank a Magyar Nemzet „Háttérhatalom befolyásolja az MNB-t?” című írása miatt. A tegnap megjelent cikk szerint az MNB nem lép fel elég szigorúan a tisztességtelen feltételeket diktáló autóhitelező társaságokkal szemben, ráadásul a jegybank még határidőt sem szabott a pénzintézetek tisztességtelen kikötéseik megszüntetésére, ahogy a tevékenységi engedélyük visszavonását sem helyezte kilátásba. A lap állítása szerint erre pedig a jegybank a Lombard lízingcég elleni fellépése kapcsán ígéretet tett.

Szerző
Frissítve: 2015.08.25. 19:44

Füstölni kezdtek a szénszállító vagonok az állomáson

Kazánszenet szállító vasúti szerelvényt hűtenek a tűzoltók a kabai vasútállomáson - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője kedd délután.

Rácz Máté tájékoztatása szerint hétfő este egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsija füstölni kezdett. A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók, de mivel ott az oltási munkálatok veszélyeztették volna a vasúti forgalmat, a szerelvényt átirányították Kabára.

A kabai állomáson a megyei műveleti szolgálat irányításával huszonhárom püspökladányi, debreceni, hajdúszoboszlói szeghalomi és nyíregyházi tűzoltó megkezdte a vagonok visszahűtését.  Tizenegy óra megfeszített oltási munkálatot követően a harminc vagon felét sikerült megfelelő hőmérsékletűre hűteni, így azok folytathatják útjukat a célállomás felé. További tizenöt vagon hűtése folyamatban van - közölte Rácz Máté.Szerző