Flashmob egy beteg gyerek megsegítésére

Publikálás dátuma
2015.08.27 15:18
Illusztráció/Thinkstock
Fotó: /
Jótékonysági flashmobot szerveznek augusztus 30-án, vasárnap, a Hősök terén, egy halmozottan sérült, kilencéves kislány utókezeléséhez hiányzó összeg előteremtése érdekében. Az ingyenes eseményen résztvevők az idei nyár egyik legnépszerűbb családi animációs mozifilmje, a Minyonok zenéjére táncolhatnak a Hősök terén, a szórakozás mellett pedig pénzzel, tartós élelmiszerekkel vagy a háztartásban használt műanyag kupakokkal támogathatják a beteg kislányt - tudatják közleményükben a szervezők. 

Az augusztus 30-án, vasárnap 14 órakor kezdődő, kétórás flashmob Budapesten, a Hősök terén kerül megrendezésre. Az adományokból összegyűlt teljes bevétel Szikszai Szintia gyógykezelésének költségeit fedezi. Az eseményen bárki, ingyenesen részt vehet.

Szikszai Szintia születése után kétszer bölcsőhalált szenvedett, ami miatt agysejtjeinek háromnegyede károsodott, ezért sem beszélni, sem járni nem tud. Különböző jótékonysági rendezvényeknek és támogatásoknak köszönhetően, édesanyja két év alatt összegyűjtötte az idén júniusban elvégzett bécsi őssejt-beültetési műtétjéhez szükséges 4,5 millió forintot, amelynek eredményeképpen elmúlt a kislány korábbi súlyos epilepsziája.

Annak érdekében, hogy a továbbiakban fejlődjön Szintia mozgáskoordinációja és megerősödjön immunrendszere és izomzata – s így esélyt kapjon a beszéd és a járás elsajátítására –, a műtétet követő fél évben teljes étrend- és életmódváltásra van szüksége. Ennek részeként többek között a vérkeringést segítő hidromasszázskád és a rendszeres intenzív gyógytorna igénybevételét írták elő számára orvosai. Szintia ellátása havonta mintegy 160 ezer forintba kerül, amelyet édesanyja háztartási műanyag kupakok gyűjtéséből igyekszik fedezni.

Forrás: Szikszai Szintia/Facebook

Forrás: Szikszai Szintia/Facebook

Azok, akik anyagi támogatást szeretnének nyújtani Szikszai Szintia gyógykezeléséhez, édesanyja, Bíró Evelina számlaszámára utalhatnak „Adomány Szintikének” megjegyzéssel az OTP Banknál vezetett, 11773061-00186531-00000000 számú bankszámlára. További információk Szikszai Szintiáról itt találhatók.

Szerző
2015.08.27 15:18

Közpénzből fizetett sorosozással készül az EP-választásra a kormány, már meg is van a legújabb plakát

Publikálás dátuma
2019.02.18 21:30
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Vajda József
Sorossal, Junckerrel és bevándorlással fognak ijesztgetni - csak úgy, mint eddig.
Pár nappal azután, hogy Hollik István kormányszóvivő gátlás nélkül kiállt a nyilvánosság elé, és Magyarországot bevándorlókkal veszélybe sodró brüsszeli tervről kezdett magyarázni, Magyarország Kormánya a Facebookon jelentette be:
"a kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről".
Megjelentettek hozzá egy képet is. Ezen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker látható egy valamiért színváltóra sikeredett háttér előtt, valamint némi kirívó vizuális- és tartalmi igénytelenséggel megalkotott szöveg. De van még rajta egy szabálytalannak tűnő, oldalra csúszott fehér négyszög is. Mutatjuk, mire lehet számítani hamarosan mindenhol:
.
2019.02.18 21:30
Frissítve: 2019.02.18 21:31

Tucatnyi amerikai vállalat lett kínai és iráni kibertámadás célpontja

Publikálás dátuma
2019.02.18 20:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az elkövetők az iráni és a kínai kormányzathoz köthetőek, Donald Trump elnöki döntései vezethettek a történtekhez.
Iráni és kínai, állami hátszéllel dolgozó hackerek ismét mintegy tucatnyi amerikai vállalat, bank és kormányzati ügynökség számítógépes rendszereit támadták - írta hétfőn a New York Times című napilap. Az újság nevük elhallgatását kérő hírszerzési forrásokra hivatkozva konkrétan megnevezett hármat a közalkalmazott kiberbűnözők célpontjai közül, ezek:
  • a Boeing,
  • a General Motors és
  • a T-Mobile.
A Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Fire Eye nevű, informatikai biztonsággal foglalkozó magánvállalat szintén meg nem nevezett elemzőit idézve pedig azt közölte: a decemberben kezdődött és januárban folytatódott részleges kormányzati leállás idején
a belbiztonsági minisztérium riadót is elrendelt.
A lap információi szerint a hackerek az iráni és a kínai kormányzathoz köthető személyek voltak. Nem világos ugyanakkor, hogy a hackertámadások mennyire voltak sikeresek. Sem az érintett vállalatok, sem a washingtoni kínai nagykövetség munkatársai nem kívánták kommentálni a lap értesüléseit.
Adam Segal, a Külkapcsolatok Tanácsa kiberprogramjának vezetője a kínai hackertámadásokra utalva azt nyilatkozta a lapnak: a kínaiak amellett, hogy katonai információkat is meg akarnak szerezni, elsősorban az amerikai technológia megszerzésére összpontosítanak.
A New York Times elemzése szerint a számítógépes támadások megélénkülése azzal magyarázható, hogy Washington egyoldalúan felmondta a 2015-ben kötött többhatalmi iráni atomalkut, illetve kereskedelmi vitában áll Kínával - vagyis Donald Trump elnöki döntéseinek közvetlen következményeiről van szó. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az Egyesült Államok legfőbb ellenfele a kibertérben Oroszország.
2019.02.18 20:11