DK: az Orbán-kormány is felelős a menekülttragédiáért

Tanulni kellene az Ausztriában felfedezett kamionban meghalt menekültek tragédiájából - reagált a történtekre pénteken Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője.

"A Demokratikus Koalíció mindenekelőtt részvétét fejezi ki a háború elől menekülő emberek borzasztó és értelmetlen halála miatt" - áll a politikus közleményében.

A párt szerint a 71 halálos áldozatot követelő tragédiának sok felelőse van, az embercsempészektől kezdve egészen az "újabb és újabb szigorításokat bevezető Orbán-kormányig". "A menekültek börtönnel, fegyveres határőrizettel és különböző szigorításokkal történő fenyegetése olyan tévút, amely további ilyen és ehhez hasonló tragédiákhoz vezethet" - fogalmaz közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció úgy véli: ha a kormány nem változtat eddigi menekültpolitikáján, az szerintük azt jelenti, hogy vagy nem érti a helyzetet, vagy teljes felelőssége tudatában járul hozzá ilyen megdöbbentő és szörnyűséges események bekövetkeztéhez.

Lásd még: 71 menekülő halt kínhalált, köztük 4 gyerek a csempészautóban

Szerző

Elképesztően alacsony a Duna vízszintje - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.08.28. 18:22
MTI Fotó: Kallos Bea
Az MTI két fotót is közölt a Dunáról, a képek magukért beszélnek. A folyó vízszintje tényleg rendkívül alacsony, s bár a felvételek a Margit híd lábánál készültek, az aszály a Duna több szakaszát is érinti.
MTI Fotó: Kallos Bea

MTI Fotó: Kallos Bea

Szerző
Témák
Duna vízszint

Liberálisok: káosz van a közoktatásban

Káoszt teremtett a közoktatásban a központosítás és az, hogy az iskolák lényegében elvesztették autonómiájukat, ezért a jelenlegi rendszer sem anyagilag, sem erkölcsileg nem működőképes, mindez évtizedekre határozhatja meg az ország jövőjét - mondta Bősz Anett.

A Magyar Liberális Párt ügyvivője közölte: pártjuk szerint vissza kell adni az oktatási intézmények autonómiáját, újra tanszabadságra van szükség, valamint lehetővé kell tenni, hogy az iskolák újra dönthessenek pénzről, mert előfordul, hogy közüzemi számláikat sem tudják fizetni. A pedagógusok etikai kódexével kapcsolatban úgy fogalmazott: abban vérlázító előírások vannak, amelyek beleavatkoznak szabad emberek életébe. Azt szeretnék, ha a tanárok, erkölcsi és etikai szabályokat természetesen betartva, de maguk dönthetnének arról, hogyan kívánják betölteni a tanári szerepkört.

Szerző